Разкрития: След смъртта на Георги Илиев акционери си поделят хотел „Пауталия” в Кюстендил, ресторантът отива в ръцете на кума му Антон Боянов – издигнал приятелката на Манолова – Мая Шишкова за кмет на Кюстендил

Filed under: Дупница,Кюстендил,Перник |

Родителите на Манолова – Катя и Божидар въртят търговия с обувки на обувна фабрика „Василка”

 Кюстендилецът Димитър Стоянов пред 200 протестиращи в Дупница: Ресторант „Пауталия”, кооперация до обредния дом и фабрика в покрайнините на Кюстендил са на Мая Манолова. Проверете!

167-01-81-photo_verybig_778136

Кандидатурата на Мая Манолова за шеф на БСП разбуни духовете в Кюстендилско. Хората тук свързват името й не само с реваншистките уволнения на професионалисти и назначаването на роднини и приятели на ключови постове, не само с Братя Галеви, но и със серия апетитни имоти. Името й предизвиква протести още с настаняването й на зам.председателския пост на парламента.

167-01-01 МИЛЕН МАНОЛОВ 1882_n copy

200 дупничани окупираха миналото лято Е-79, с бойки речи, знамена и тъпани те протестираха срещу кабинета „Орешарски”. Това беше първият мощен протест в България след столицата. Множеството гръмна с мощно „Оставка” под акомпанимента на тъпани. Повечето протестиращи изразиха мнение, че правителството разчита хората да се уморят и те да продължат да се забавляват и крадат. Половината от протестиращите бяха дошли от Кюстендил, за да изразят възмущението си от кюстендилската депутатка Мая Манолова. Хората смятат, че тя е прекалено агресивна.

167-01-01 майката на мая 20130731_152613_10-1 copy

„Казвам се Димитър Стоянов и съм от Кюстендил. Дойдох в Дупница, за да изразя съпричастността си към протеста и искам думата, за да кажа, че протестирам срещу всичко това, което се върши в България от 1944 г. Управляват ни едни и същи болшевишки разбойници, децата и внуците на болшевиките. Протестирам срещу всички комунисти, нека те напуснат България. Комунизмът и русофилията са като молци, които разяждат България и са суперопасни. Мая Манолова е чиста проба комунист. Нейният баща е член на БКП, а БКП е преследвала и репресирала хората. БКП прерасна в БСП. Те сменят името с една буква и се представят като различни. Мая Манолова е маша на руските окупатори в България.

Digimax A50 / KENOX Q2

Червената банда е голяма. И днес те си служат с прийомите на Ленин. И Орешарски, и Мая Манолова са руски подлоги и ратуват за болшевишките идеи в България. ДПС също са комунисти, бивши служители на ДС. Поинтересувайте се чия собственост е ресторант „Пауталия”. Цял Кюстендил говори, че той е собственост на Мая Манолова. И Бойко Борисов при идването си в Кюстендил намекна, че така стоят нещата и каза още: „Да питаме Мая Манолова защо ресторант „Пауталия” е завит целият в чаршафи, да питаме Мая Манолова и Станишев защо магистралата за Кюстендил не е пусната и как е тръгнала за Благоевград и Дупница…” Защо ресторант „Пауталия” е увит в чаршафи? Ами защото си е неин вече. Над обредния дом има една грамадна кооперация, която е нейна, но трябва да се провери, защото може би се води на друго име, след като и Бойко Борисов намекна, но не го доизказа. Има си и голяма фабрика в покрайнините на града, но не знам какво точно се произвежда, може би обувки или нещо друго. Проверете ги тези неща”, каза Димитър Стоянов пред 200 души на дупнишките барикади.

Digimax A50 / KENOX Q2

Екип на „Вяра” се порови в имотното състояние на Мая Манолова. В декларацията пред Сметната палата по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, за 2012 година депутатката е посочила единствено апартамент в София за 110 000 лева, купен с пари от продажба на дворно място с къща в строежи. Манолова декларира и 36 375 лева от други стопански дейности, вероятно от кантората й за юридически усулги. Депутатката е член на Адвокатската колегия в Кюстендил.

Хотел “Пауталия” и прилежащият му ресторант не работят като такива от 2006 година, след като акционерите от бившия ВАИ холдинг при разпада на империята след смъртта на двамата братя Васил и Георги Илиеви си поделят собствеността.

Digimax A50 / KENOX Q2

Емблематичният ресторант отива при кума на единия от тях Антон Боянов, който е един от главните акционери чрез стопанисващото го дружество“Пауталия турс” АД. Цялото имущество на комплекса бе описано през ноември миналата година, но до продажба не се стигна, тъй като дружеството плати задълженията си към община Кюстендил. Топлата връзка между Антон Боянов и Мая Манолова е приятелката й Мая Шишкова, която през 2011 година бе издигната и за кандидат-кмет на община Кюстендил, но остана втора, след като Петър Паунов победи още на първи тур. Мая Шишкова е потомствена социалистка, баща й Йордан е шеф на запасното войнство и дълго време ВКР в поделението в Кюстендил.

Местен седмичник дори излезе с разкрития, че Шишкова е акционер във фирмите на Боянов. Тя обаче опроверга твърденията и дори заведе дело.

Веднага щом Манолова седна на зам.председателския стол в парламента, адашката й беше юрисконсулт на ЧЕЗ.

Заблудата, че Манолова има триетажна кооперация, идва от факта, че сградата е в непосредствена близост до впечатляващата й адвокатска кантора. Постройката прави впечатление с минаващото през нея дърво. Заради скъпата поддръжка обаче помещението се отдава под наем, а табелката виси поне от 4-5 месеца.

Самата кооперация е издигната на терен държавна собственост, някога в капитала на бившето дружество “Кинефикация”. Проектът бе за търговска част с помещения. В Кюстендил се твърди, че в дружеството, стопанисващо постройката, влиза бившият заместник-кмет на София Велизар Стоилов, който е кюстендилец. Неговият ресор бе транспортът в мандата на тройната коалиция, после Бойко Борисов като кмет на София го отсвири и той стана консултант по икономика. В родния си град си идва рядко. За Стоилов кюстендилци си спомнят, че става първият сред демократичните промени, хвърлил партийния си билет и харесал идеите на Костов. Познанството на Манолова със Стоилов е чрез бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в правителството на Костов. Адвокатът протяга ръка на прохождащата в юридическите среди Мая Манолова.

Обувната фабрика „Весика” също не влиза в капитала на депутатката. От дълги години предприятието извън града стопанисва малък магазин на централната алея, в който продават майка й Катя и баща й Божидар.

Всички в Кюстендил твърдят, че фирмата е тяхна, въпреки че по документи собствениците са други. “Най-лесно е да се ориентирате по касовата бележка, така ще видите на кое име се води”, твърди веща в делата счетоводителка. Фирма “Весика” иначе прави и обувки по поръчка.

Мая Манолова се появява в Града под Хисарлъка единствено в понеделник. Пред партийната централа винаги чакат десетки граждани. Преди приемните и мъжът й Милен често използва възможността да се види с бившата си съпруга.

В писмо до вестник „Вяра” читатели алармираха, че бившият съпруг на Манолова покровителства канал за цигари от Македония. Сигналът беше придружен със снимка на Милен Манолов в компанията на най-добрите му приятели – семейство Зареви, който въртят търговия с цигари. Ето какво пише в сигнала, придружен със снимката: „Мъжът на снимката е Милен Манолов – бивш съпруг на г-жа Мая Манолова,когото преди три месеца тя назначи за началник на ГКПП – Гюешево.Снимката е направена на неговия 50-годишен юбилей.На нея той е в компанията на семейство Зареви от Кюстендил,които чрез добре организирана мрежа заливат Югозападна България с контрабандни цигари от Македония. Лесно проверима е информацията за Весела Зарева, родена на 02.03.1980 г., от Кюстендил, която ежедневно и безпрепятствено преминава ГКПП – Гюешево с количества контрабандни цигари от Македония. От снимката е видно с чия помощ и протекция става това.

 

Снимките

1 Мая Шишкова и Мая Манолова

2 Ми­лен Ма­но­лов в ком­па­ни­я­та на най-доб­ри­те му при­я­те­ли – се­мейс­т­во За­ре­ви

3 Майката на Мая – Катя

4 Бащата на Манолова – Божидар

5 Бившата кантора на Мая Манолова

6 Фирмата за обувки “Весика”, приписвана на майка й и баща й

Spread the love