Кюстендилци звънят с коментари: Манолова е символ на чалга политика – прекалено агресивна и емоционална, 48-ият конгрес и удари як шамар

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Подгласниците й Павлов и Ибришимов: Миков е прекрасен за водач

 

159 - MAIA MANOLOVA, IBRICHIMOV, PAVLOV

48-ият конгрес на БСП нанесе яка плесница на червената депутатка Мая Манолова. От над 740 делегати само 83-ма гласуваха за нея да оглави столетницата. Тя остана пета, предпоследна по вот сред 9 кандидати при таен избор. Делегатите не я подкрепиха, защото не вярват, че тя може да оглави БСП, да върне самочувствието и да направи партията по-силна. Образът, който тя събужда, е на чалга политик, това е краят на политическата й кариера, звъняха в редакцията десетки граждани.

Кюстендилският отбор, който я подкрепяше, се състоеше от 17 души. Съпартийците й от Кюстендил много ги е яд, че няма да властват чрез Мая Манолова, те твърдо я подкрепяха.

 

„В едно честно състезание без драми и скандали, каквито очакваха медиите, БСП избра свой кандидат за председател. Мнението ми за Михаил Миков е позитивно. Ние доказахме, че сме най-демократичната партия в България. И се готвим за предсрочни парламентарни избори. От област Кюстендил бяхме 17 делегати, Мая Манолова получи 83 гласа. Това показва, че тя е не само регионален лидер, а и национален лидер на БСП”, сподели за вестник ”Вяра” председателят на БСП–Дупница и областен председател на БСП–Кюстендил инж. Станислав Павлов. „Новият председател на БСП Михаил Миков е достоен човек, с авторитет както в БСП, така и извън нея. Доказан юрист, дългогодишен парламентарист. Човек, който може да води партията напред в трудните битки, които ни предстоят”, сподели народния представител от „Коалиция за България” д-р Иван Ибришимов.

Социалисти, пожелали анонимност, заявиха, че представителката на Кюстендил се наредила на пето място, тъй като не била толкова опитен политик като Михаил Миков. Други пък изразиха мнението, че приела номинацията умишлено, за да разводни вота. Така опонентите в партията няма да могат да реагират, а след това при балотажа гласовете в нейна полза ще отидат при Миков.

Според БСП кадри издърпването на по-предна позиция на Корнелия Нинова е логично, тъй като тя идва от Благоевградски регион, който е много по-голям от Кюстендилски. Янаки Стоилов е много по-позната фигура, а пък Драгомир Стойнев е министър на икономиката и олицетворение на младите.

Минусът за Манолова е, че тя пое отговорността и бе един от основните заподозрени за предложението Делян Пеевски да стане председател на ДАНС. Кандидатурата му взриви гражданското общество и стана причина за протестите пред Народното събрание. Освен това Мая Манолова минава за човек на Сергей Станишев, който подаде оставка. Новият председател все пак трябва да бъде мост между млади и стари, да обединява, а не да разединява. Ще търси промените. В Кюстендил много често Манолова е възприемана като агресивен и емоционален политик, което понякога й играе лоша шега. Въпреки, че е пета обаче, под Хисарлъка я определят като близка с Миков, тъй като му е заместник-председател в НС и смятат, че той може да разчита на нея.

Снимката: Мая Манолова, Станислав Павлов и Иван Ибришимов

 

Spread the love