Пенсионираният учител Васил Шумаров: Спрете музиката от хотелския комплекс на Чомбе след 23 часа, не мога да спя нощем

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Общественикът излиза разочарован от среща със зам.-кмета Хр. Георгиев, с три предложения влязъл при него, и трите били отхвърлени

169-04-81-Васил Шумаров copy

Петричкият общественик Васил Шумаров, пенсиониран учител, настоява да бъде спряна музиката, идваща от хотелския комплекс на мултимилионера Иван Кочев – Чомбе. Той отправи апела си към зам.-кмета на Петрич Христо Георгиев. Шумаров поиска съдействие, защото по думите му музиката е силна и му пречи да спи нощем. Къщата му е в близост до хотела с лятната градина на Чомбе, където свири оркестър. Общественикът призна след срещата си със зам.-кмета Георгиев, че в администрацията на кмета Илиев няма човек, който да знае, че има уред за измерване на шума и децибелите. ”Уверих се, че в кметството не са чували, че съществува уред за измерване на вредния шум”, уточни бившият учител.

169-04-81-binev i chombe i davkov copy

Шумът е силен и вреден на здравето на живеещите наблизо. Той вини за това музикантите от оркестъра в градината на хотелския комплекс на Чомбе. Шумаров настоява поне звукът да се намали или ограничи в рамките до 23 часа. ”И след този час музиката продължава”, категоричен е той и допълва, че така се нарушава наредбата за обществения ред. Според него в тази наредба е записано, че през лятото оркестри, изпълняващи репертоара си на живо, не могат да свирят след 23 часа.

169-04-81- HRISTO GEOGRIEV copy

”Зам.-кметът нищо не ми каза. Нито пък се ангажирара да ограничи шума. Вдигна само рамене и не каза нищо!”, поясни след срещата си с него Шумаров. Той е бил при зам.-кмета и заради ремонта на главната улица „Цар Борис Трети”. От ремонтните работи в дома му влиза прахоляк, който му пречи да диша. Неговото предложение до зам.-кмета Георгиев било улицата да бъде измита с водоноска. ”И това предложение Георгиев не прие на сериозно”, обясни разочарованието си Шумаров. Той му дал и идеята улицата, където живее, над дома му да бъде затапена с палет от плочки, за да не преминават такситата. Те пък му пречили, защото нощем форсирали с висока скорост по нея. ”От трите ми предложения не бе прието нито едно”, обясни Шумаров и се зарече те да бъдат поставени на вниманието и на ОбС в писмен вид и разгледани на предстоящето заседание.

 

Снимки

1 Васил Шумаров,

2 Иван Кочев

3 Христо Георгиев

Spread the love

Коментар за: Пенсионираният учител Васил Шумаров: Спрете музиката от хотелския комплекс на Чомбе след 23 часа, не мога да спя нощем

  1. Има Наредба №1,трябва да се спазва от всички.За шума от оркестрантска силна музика и циганска такава/тъпани и зурли/ викани от клиенти в някои заведения в 02 ч.посред нощ,или след 23 часа и остават до 02-03 часа,когато работи този ресторант и най-вече от изстреляните ракети и др.заря при сватби в ресторант“България“собственост на Иван Кочев- Чомбе,след 23-24 часа се чува на голямо разстояние.Да, нарушават Наредба №1 на Кметството,но никой не ги санкционира и спира.Лаещи кучета през нощите,силни викове и скандали от пияници по улиците….Това си продължава от години…..Няма оправия.

    Гражданин на Петрич
    2014/юли/29 at 11:46 AM