Председателят на кооперацията в Паничарево Кирил Димитров: Обещавам пълна прозрачност, хората ще получат по-голяма рента, жънем 1000 дка пшеница

Filed under: Дупница |

169-08-03 250 copy

Председателят на земеделската кооперация в с. Паничарево Кирил Димитров съобщи, че предстои да направи промяна в Контролния съвет на кооперацията, а съвсем скоро Управителният съвет ще се събере за приема на молби на нови членове, роднини на починали членове на кооперацията.

Наскоро след общото събрание на кооперацията се вдигна недоволство заради много малката рента, която получават от години членовете на кооперацията в сравнение с шатровската. Това накарало част от членовете да си продават земята на хора извън кооперацията. Председателят Кирил Димитров обеща да даде пълна прозрачност на своята дейност и заяви: „Въпреки многото дъждове реколтата е по-добра от миналата година и ще дадем по-големи дивиденти на хората. Ожънахме ечемика и прибрахме 45 т. В момента жънем 1000 дка хлебна пшеница, много добро качество и въпреки дъждовете жътвата е успешна. Рентата, която ще дадем на кооператорите, е 25% от добива. Кооперацията е изряден платец на държавата, която глътва голяма част от печалбата като ДДС, данъци, др. такси и заплати. Но такива са законите и уставът на кооперацията”.

 

Снимката

Кирил Димитров

Spread the love