Лазаров: Казаното от Бареков не е истина, името на Борисов не фигурира в дело за трафик на наркотици

Filed under: България |

170-17-02-svetlozar-lazarov

„Съдържанието на документа не отговаря на истината“. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по Нова тв във връзка с обявена от лидера на ББЦ Николай Бареков информация, че Бойко Борисов е бил трафикант на дрога.

Още в неделя министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е разпоредил проверка за изтичане на класифицирана информация за появилия се документ.

„Това, което се разпространява, трудно бих могъл да го нарека документ“, заяви Лазаров.

„Има създаден такъв документ с номер от съответната дата, има среща с информатор на тази дата, но пасажите са добавени. Но наличието на информацията, която е в съответното дело, не отговаря на тази, която е публикувана“, каза още той.

Лазаров поясни, че съобщената от него информация е получена, след като вътрешният минисър Цветлин Йовчев е разпоредил проверка с оглед нерегламентиран достъп до класифицирана информация.

Делото е вадено един път от архива – през 2003 г., но то не е било нито от тогавашния вътрешен министър Петканов, нито от Борисов, който тогава бе главен секретар на МВР.

Лазаров обясни, че първоначално изобщо не се знае дали дадената информация е истина, или не. Главният секретар на МВР допълни, че съществува документ за въпросната среща. В оригиналния рапорт, по думите му, е имало среща на въпросната дата, но пасажите за Бойко Борисов са добавени. Лазаров заяви, че вместо служителите на МВР да си вършат работата, цяла нощ се занимават с това кой какво казал.

 

Снимка:

Светлозар Лазаров

 

Spread the love