Яне Янев:Бареков имаше користна цел да притежава „Ботев“ (Пд), за да влезе в политиката, Цецо Василев го дундуркаше с милиони, но сега призна, че е грешката на живота му!

Filed under: България |

171-18-03-Yane Yanev

„Цветан Василев с това писмо признава, и то по един недвусмислен начин, че Бареков е една от най-фаталните грешки в живота му. Той го създаде, дундуркаше го и се хвана да изпълнява налудничавите и користни негови щения. Това не е от вчера, а още когато се съгласи да налее милиони в „Ботев“ (Пд). Това не беше желание или гениално хрумване на Василев, а щение на Бареков, чиято користна цел беше да направи партия и да влезе в политиката. Бареков искаше да използва „Ботев“ като плацдарм за трупане на гласове в Пловдив и региона“, заяви пред ПИК Яне Янев.

Потърсихме за коментар Янев по повод изявление на Цветан Василев, който разпространи писмо, в което казва: „Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. Наложи се господинът да бъде „награждаван“, за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха.

„Специалистите по „парични трансфери“ в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и „КТБ” АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които „моралните стожери“ на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел — да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката“.

„Това кой, как и защо е ликвидирал КТБ е много сложен въпрос, но с много прост отговор. Ако сме правова държава, трябва да се реже до здраво. За да стане това, трябва да има нов Закон за БНБ, а ръководството на централния трезор трябва да отговаря през закона солидарно с колегите им от КТБ“, подчерта Янев.

 

Снимка:

Яне Янев

Spread the love