ОФК „Вихрен” се раздели с трима основни футболисти

Filed under: Спорт |

Александър Русков, известен като Човекагол, железният защитник Емил Тренков и халфът Атанас Атанасов-Маестрото напускат отбора, решението на УС на клуба е за тотално подмладяване

172-21-01-Ruskov

 

Опитните Александър Русков, известен като Човека гол в отборите, където е играл, железният защитник Емил Тренков и халфът Атанас Атанасов-Маестрото не са вече част от мъжкия отбор на ОФК „Вихрен”. Александър Русков и Емил Тренков разбраха напълно обясненията на старши треньора Стойко Найденов, който сне решението на УС на клуба за тотално подмладяване на отбора. Атанас Атанасов пък има оферти от страна на български отбори и такива от чужбина и със сигурност ще продължи футболната си кариера, но къде, ще има яснота до края на седмицата.

„Изказвам голяма благодарност за това, което направиха и тримата футболисти, оказвайки невероятна помощ в най-трудния момент на мъжкия отбор на ОФК „Вихрен”, след като бе включен отново в ЮВГ по административен път. Радвам се, че ме разбраха правилно и за в бъдеще оставаме приятели.  По-нататък има думата за тяхната съдба УС на клуба”, сподели Стойко Найденов.

В откровен стил Човека гол Александър Русков сподели единствено за в. „Вяра” следното: „Лично аз се уверих, че решението на УС е не към ликвидиране на част от наличните футболисти, а да подмладяват мъжкия отбор. До момента съм претърпял четири операции на коляното на десния крак, къде със стиснати зъби от болка или с помощта на медикаменти излизах на терена, за да дам всичко от себе си за авторитета на клуба и на града. Смятам да спра с активната състезателна дейност. В момента съм втори курс студент „Бизнес администрация”. Имам уверението, че ще бъдем устроени на работа. Всичко е въпрос на малко време”.

Мъжкият отбор на ОФК „Вихрен” ще изиграе до старта на задаващото се първенство следните контроли:

Мачът срещу „Германея” (Сапарева баня) ще се играе от 11 часа, вместо от 18, на 2 август на тамошния градски стадион.

Срещу ОФК „Беласица” контролният мач ще се играе на 6 август от 18 или 18,30 часа на градския стадион в Сандански, в зависимост от атмосферните условия.

Последният контролен мач на отбора ще бъде на 10 август от 19,30 часа в Серес срещу втородивизионния „Етникос”.

 

 Александър Русков и Емил Тренков вероятно ще работят в ДЮШ на клуба

По непотвърдена информация Александър Русков и Емил Тренков ще продължат да работят в ДЮШ на клуба.

Изпълнителният директор на клуба Панталей Маникатов заяви, че наистина и тримата футболисти са се показали като истински мъже, след като разбраха, че стратегията на УС е в мъжкия отбор да се вливат все повече млади момчета от школата. „50% от младите футболисти, които облякоха тренировъчния екип на мъжкия отбор, са набор 1996 и 1997 година. За нас резултатите на този етап не са най-важното нещо. Очакваме до 3-4 години всички тези момчета да натрупат игрови опит, да се развиват в правилна посока и по естествен начин нашият отбор да се озове в професионалния футбол. За да вдигнем нивото на футбола и на юноши старша възраст, от клуба от задаващото се футболно първенство тази възрастова група ще участва в зона „София”, където ще премерят сили с отбори от елитни футболни школи като ЦСКА, „Левски”, „Пирин” (Благоевград), „Миньор” (Перник) и други. Петимата от набор 1997 Антон Пъхлев, Георги Палавчев, Венелин Гълъбов, Стоян Манолски и вратарят Слави Филчев са определени като талантите на школата. Заедно до тях ще бъдат и новопривлечените Благой Стоянов – вратар, и полевите играчи Илчо Макенджиев, Цветан Ангелов, Илия Длагонски. Ето това ще бъде и ядрото, на което ще разчита още през първата част на настоящото първенство на ЮВГ старши треньорът на мъжкия отбор на ОФК „Вихрен” Стойко Найденов.

Снимката:

Снимки:

Александър Русков

Spread the love