Среднощен пожар пред кооперация на ул. „Слава” в Благоевград вдига под тревога пожарна и полиция: Подпалиха джипа БМВ Х5 на дървения бос Пешо Алармата от село Полена, мерцедесът на данъчната Румяна от село Полето се размина с опушен фар

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Бизнесменът имал неуредени сметки със съдружник, оплаквал се от проблеми и при поддържането на микробусната линия България-Италия

172-03-01  11 copy

Неизвестни лица подпалиха джипа на дървен бос от симитлийското село Полена, познат като Пешо Алармата. Скъпият автомобил БМВ Х5 лумна малко след полунощ в Благоевград. Луксозното возило било паркирано на ул. „Слава”, където Пешо Алармата бил на гости на своята дългогодишна приятелка, данъчната служителка Румяна П., научи „Вяра”. Той паркирал автомобила си пред кооперацията, намираща се в близст до тази, в която Румяна живее. Час по-късно, както си седели, двамата чули виковете на своите съседи, които от терасите говорели, че пред къщата има пожар. Показвайки се да видят какво точно се е случило, Пешо и Румяна видели, че всъщност подпалените автомобили са техните.

На мястото на инцидента веднага са изпратени дежурните автопатрули на пожараната и полицията. При огледа след потушаването на пожара е констатирано, че са изгорели двигателният отсек, калниците, предната броня и гумите на БМВ-то. От силния огън е засегнат и мерцедесът на Румяна, паркиран в близост до БМВ-то. При него е увреден предният калник, а десният фар е опушен.

Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. Близки до Пешо Алармата твърдят, че той имал неуредени сметки със съдружник в бизнеса с дърва. Хората разкриват още, че бизнесменът имал и пътнически микробуси, които пътували по трасето България-Италия. Пред свои приятели Пешо Алармата често коментирал, че има проблеми с тях. „Много пъти, когато микробус тръгва да се връща от Италия към България, българи, живеещи в Италия, дават по нещо на шофьора да донесе на близките им. Кога пари, кога някакъв друг багаж, често пъти обаче стоката не пристигала по предназначението си”, казвал на приятелите си Пешо Алармата.

Снимката: Скъпият автомобил БМВ Х5 лумна малко след полунощ в Благоевград.

 

Spread the love