Бившият зам.-шеф на “16 партизани” Димитрина Гошева: Галев е блокирал строителния бизнес в Дупница, получава по 30 000 лева на месец от “Агромах” – Благоевград

Filed under: Искам думата,Последни |

660 евро плати за билет от САЩ ексдиректорът на фабрика “16 партизани”, застъпник на кмета Ат. Янев, за да свидетелства на делото за организирана престъпна група срещу Пламен Галев и Ангел Христов

173-10-01-Galevi.pg

В Дупница, ако тръгнеш да строиш, бетон отникъде не можеш да получиш, тъй като Пламен Галев е блокирал всички възможности. Той построи собствен бетонов център до този на Пл. Миланов и го фалира, а неговият, макар че е супермодерен, така и не стартира. Той има уговорка с шефовете на бетоновия възел в Благоевград “Агромах” и срещу 30 000 лв., които “Агромах” плаща на Галеви, те пращат клиенти на “Агромах”.

В Дупница нищо не се е променило. Рекетът продължава. Галевите получават пари от всяка търговска дейност. Имам доказателства. Всеки един дупничанин, който се връща от чужбина, няма шанс да започне бизнес в града без благословията на Пламен Галев.

173-10-01--An.Yakimov-Dimitrina Gosheva

Това каза на официална пресконференция вчера след поредното заседание на Кюстендилския окръжен съд срещу Пламен Галев, Ангел Христов и охранителите им бившият зам.-шеф на “16 партизани” Димитрина Гошева, която долетя от САЩ, за да свидетелства срещу Галеви, които са обвинени в организирана престъпна група за рекет и тормоз.

Синът на приятелско мое семейство – Калин, се върна от САЩ в Дупница заради болните си родители. Майка му Венета продаваше свещи в църквата в Дупница, където аз съм настоятел, а също и Братя Галеви, тя почина. На втория ден след пристигането на Калин в Дупница Пламен Галев го посетил лично у дома и му заявил: “Ще ти дам заведения, които да стопанисваш, но делиш с мене 50 на 50. Аз ще ги охранявам и ще ти помагам”. Това съобщи самият Калин на църковно събрание. И момчето се върна обратно за Америка с думите: “Абсурд, аз не мога да работя с тези хора в Дупница”.

173-10-01-A.Sirakov

Димитрина Гошева обяви, че е заявила среща лично с Цветан Цветанов, за да съобщи, че рекетът в Дупница продължава, че полицията е корумпирана, и да разкаже своята история като потърпевша от Галевите. Човекът в Дупница, обяви Гошева, е рекетиран и тероризиран. Тя отправи въпроси към американския посланик, с когото също иска среща, тъй като има информация за това, че част от охранителите на Братя Галеви, уличени в побоища, са извадили задгранични паспорти и визи за САЩ. Тя посочи, че един от охранителите на Пламен Галев – Димо Димов, е сред гардовете, които се канят да избягат от правосъдието ни в Щатите. Питам американския посланик ще допусне ли престъпниците от България да заминат за Америка?

Бандата на Пламен Галев преби съпруга ми и гостите на тържеството навръх рождения ми ден 8 март 2004 г. в ресторант “Развесена върба” на Дупница, след като упражниха рекет върху нас, като надписаха сметката ни, каза смело Димитрина Гошева пред състав на Кюстендилския окръжен съд, председателстван от председателя на колегията Мирослав Начев. Биячите започнаха да се карат с гостите ми и с мен, да се бият, да ритат по колите ни, защото отказахме да платим завишената сметка за храни, които не сме консумирали.

В полицията отказаха да приемат жалбата ни с мотива, че е трябвало на минутата да се обадим. Минала е ситуацията, казаха ни рано сутринта на следващия ден, когато с мъжа ми, който, накуцвайки от боя, със силно подут крак, отидохме в полицията. Малко след този инцидент съпругът ми почина, а шест месеца по-късно пребиха сина ми, който е юрист, и неговите приятели – икономисти, инженери. Това стана в съседно заведение – “Галерия”. Пребиха ги без обяснение, без причина. По-късно един от биячите заяви: Станала е грешка, трябваше да пребием други.

Синът ми и приятелите му не отидоха в полицията, защото счетоха, че няма смисъл. Но аз бях ядосана и го попитах: Как допусна ти, толкова голям мъж, да те пребият? А той ми отговори: Това са хора тежко въоръжени, но рано или късно те ще си получат заслуженото за деянията.

Димитрина Гошева обяви, че лично е била застъпник на кмета Атанас Янев в предизборната кампания, водена от Пламен Галев. Знаех за техните големи позиции в държавата, имах голямо доверие, че ще направят това, което трябва – Дупница да се развие добре, но отново съм безкрайно разочарована. Трябваше да ползвам технически услуги на кметството и въпреки моето настояване въоръжените гардове на Пламен Галев не ме допуснаха да вляза в кабинета на Атанас Янев. Тяхното отношение към мен беше нечовешко. Гошева обясни още, че е настоятел в черковното настоятелство на катедрален храм “Свети Георги”. „Аз, Пламен Галев, Ангел Христов сме настоятели при архиерейския наместник Паликарски. Трябва да ви кажа, че тези хора никога не съм виждала в черквата. Потресена съм от поведението им. През 2001 г. Пламен Галев и Ангел Христов обявиха, че са позлатили кубетата на катедралния храм. Този факт беше документиран и вписан в книгата за Дупница на Асен Меджидиев, баща на банкерката, която избяга в ЮАР, Веска Меджидиева, но в случая става въпрос за изпиране на пари. Кубетата не са позлатени, обясни Гошева и покани съдебният състав да дойде, за да види колко са почернели и ръждясали “златните кубета” на Братя Галеви.

Тя съобщи, че е станала индиректен свидетел на побоя над един от главните свидетели срещу бандата – таксиметровия шофьор Антонио Якимов. Лично заведох при зъболекаря Владимир Карастоянов Антонио. Той беше в ужасно състояние. Ние бяхме заедно със снаха ми, когато Тони беше пребит. И точно тогава почина и баща му. Взех мерки за него, след което го заведох и в болница.

Съдия Мирослав Начев даде ход на делото и като пръв свидетел разпита бившия заместник областен управител и трикратен кандидат за кмет на Дупница Олег Велинов. Той каза следното: “В качеството ми на зам. областен управител при мене са идвали много хора да се оплакват, да изказват мнения и становища, и че са притеснявани от хора на Пламен Галев по различни поводи, но никой от тях не се е съгласил да сезира компетентните органи.

Бяха направени серия очни ставки заради свидетели, призовани от обвиняемите, които излагаха различна теза от тази на потърпевшите.

“Ето, видяхте ефекта от неправомерната и с нищо неоправдана промяна на мярката за неотклонение в гаранция на обвиняемите”, обобщи адвокат Антон Сираков. “Видяхте свидетели, обработвани по всякакъв начин, така че да се пречи на правораздаването. Освен това вещи лица, които не се явяват в три поредни заседания, са влезли в договорка с подсъдимите, защото по друг начин не може да се обясни демонстративното незачитане на съда. Явно е, че някой цели да протака делото. Новата власт, правителството дава не само рамо, тя дава гръб на Галевите. Всъщност новата власт носи Галевите на гръб. Щом като съдът благоволи Галевите да бъдат освободени, и при това от София, и при това месец след като отказа освобождаването под гаранция на последните двама, значи изпълнителната власт е благосклонна към тях. В условията на очни ставки двете страни поддържаха различни обстоятелства. Въпросът е на кого ще повярва съдът, след като един от свидетелите говори за среща между пребития Антонио Якимов, таксиметров шофьор, и Пламен Галев през 2004 година в ОМV. Заведение, което не е съществувало към тази дата, защото никой не се среща в новостроящо се питейно заведение, и ако стават срещи с мутри на новостроящи се обекти, то е за да бъдат жертвите погребвани под тонове бетон”, емоционално изля възмущението си А. Сираков.

Свидетелят Ивайло Кьосев потвърди за жестокия инцидент в заведение “Дивото козле”, при който са били пребити пет-шест души, между които и настоящият кмет на село Джерман. Ето какво каза той: „Ние бяхме на събрание с ловната дружинка. Едно момче от нашата маса се спречка с някой от съседната и оркестъра и боят настана. Но дали имаше бити и кои са били, не знам”.

Борислав Йорданов също свидетелства по инцидента в “Дивото козле”, като заяви: Не съм присъствал на инцидента, бях в болницата, където бяха настанени пребитите момчета. Всички бяха мои приятели, особено тежко беше състоянието на Вальо Тасков. Помогнах на санитарите, като носехме носилките. Няма смисъл да ви говоря, обърна се той към съдията. Говорили сме много пъти по тази тема, няма смисъл да го коментирам сега пак, каза той в отговор на въпрос на прокурор Бисер Кирилов защо е възникнал инцидентът и кои са биячите.

 

Снимки:

1 Пламен Галев и Ангел Христов в съдебната зала

2 Антонио Якимов и Димитрина Гошева

3 Антон Сираков

4 Олег Велинов

 

Spread the love

Коментар за: Бившият зам.-шеф на “16 партизани” Димитрина Гошева: Галев е блокирал строителния бизнес в Дупница, получава по 30 000 лева на месец от “Агромах” – Благоевград

  1. ЛИДА СВИРЧОКО ШЕФКАТА НА ВЯРЯ ИСКА ПАРОЦИ ОТ ХОРАТА-СРАМ И РЕЗИЛ ЗА ИВАЙЛО КОНСТАНТИНОВ ИВКОНИ КАКЪВ ШЕФ Е НАЗНАЧИЛ -РЕКЕТЬОРКАТА ЛИДА-СВИРЧОКО АМА НАЛИ Е ОТ ГЕРП-УТКИ –

    Э
    2015/март/07 at 8:29 AM