Сепаратисти разгромилиукраински десантчици

Filed under: Свят |

Hromadske.tv съобщава за 21 убити и множество ранени, които се извозват с вертолети

173-20-02-Ukraine

Украинската телевизия Hromadske.tv съобщи вчера, че 21 десантчици от 25-а бригада са загинали, след като са попаднали на засада и са били атакувани от сепаратистите през нощта. Според телевизията има и голям брой ранени, които се изнасят от бойното поле с вертолети. Военни източници уточниха, че информацията се проверява и броят вероятно ще бъде по-малък, предаде Ройтерс. Група парашутисти са попаднали под минометен и танков обстрел близо до град Шахтьорск – в зоната, където бе свален малайзийският самолет на 17 юли. По предварителни данни, цитирани от Интерфакс, 14 украински военнослужещи са загинали при обстрела, попадайки в засада по време на предислокация в Шахтьорск, Донецка област, предаде Интерфакс, като цитира прессекретаря на щаба на силовата операция Алексей Дмитрашковски.

Данните за 21 убити са недостоверни, става дума засега за 14 убити по предварителни данни, заяви той. „Със сигурност са разпознати 10 души, а за четирима не се знае сепаратисти ли са, или наши“, добави представителят на Киев, цитиран от руската агенция.

Командирът на опълчението на Донецката народна република Игор Стрелков съобщи за ИТАР-ТАСС, че настъплението през нощта на украинските сили в град Ясиновата е било отблъснато. По неговите думи около 22,30 ч. снощи в града са влезли няколко украински танка. При последвалото сражение е бил опожарен един бронетранспортьор на украинските сили, а с РПГ са били унищожени два танка, след което украинските сили отстъпили. „Градът остава в наши ръце“, заяви Стрелков.

Офицер от милицията е опитал да убие вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков. Вчера украинските власти са арестували офицер от милицията, заподозрян в сътрудничество със сражаващите се срещу правителствените сили в Югоизточна Украйна, за подготовката на убийството на вътрешния министър Арсен Аваков, предаде ИТАР-ТАСС. Не се споменава името на задържания. В Киев се провеждат масови обиски в кабинетите на милиционери от различен ранг с мотив, че съществува заговор срещу властта, предава „Обозреватель“.

 

Снимка:

Два танка и един бронетранспортьор унищожили сепаратистите в град Ясиновата.

 

Spread the love