Областният лидер на ББЦ Димитър Колев повежда кандидат-депутатската листа в Пернишко, точи зъби за кметския стол на Янакиева

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Колев отмина с мълчание въпроса за прескачането от партия в партия, отсече: Заявления за напускане при Бареков няма, но 15-те бунтари не са фатални за нас

175-07-01 Пресконференция ББЦ copy

Новоизбраният областен координатор на ББЦ Димитър Колев ще бъде водач на депутатската листа на партията в Пернишко, обяви вчера в централата на структурата в миньорския град Стефан Кенов – главен секретар на „България без цензура”.

Кенов заяви, че в Пернишко хората на първо място класирали Николай Бареков, но той най-вероятно ще оглави листите в родния си Пловдив или във Варна. Така че водач по всяка вероятност ще е Димитър Колев. Кенов, който бе в Перник във връзка с груповото напускане на 15 човека от ръководството на партията в пет от шестте общини на областта, заяви, че не вижда нищо притеснително в това, че както Колев, така и други активисти на ББЦ са минали през други партийни структури.

81-12-81 Rosica-Yanakieva

Димитър Колев пък подмина мълчаливо щекотливата тема за принадлежност в други партии през годините, но заяви, че преди 12 дни е бил избран за областен председател на ББЦ в Перник, включително и с гласовете на хората, които в неделя огласиха шумно напускането на ББЦ. Според него повечето от тях нямали сериозни мотиви за предприетата стъпка, при това редовите членове на партията си оставали верни на Бареков. Според Димитър Колев зад акцията стои Ангел Славчев.
„Напускането на ръководствата на структурите в Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци за нас не са проблем. Това са 15 души… Има достатъчно кандидати, които да заемат местата на хората, които ни изоставиха. Искам само да кажа, че в централата ни писмени заявления за напускане няма”, заявиха вчера Димитър Колев и Стефан Кенов. В Перник се говори, че Колев се готви да се включи и в кметската битка идната година.
Той е завършил „Икономика, организация и мениджмънт” в УНСС. Занимавал се е с частен бизнес. От 2001 до 2005 г. е областен управител на Перник от НДСВ. Две години е секретар на Сдружение „Съюз за Перник”. Женен е, има едно дете. През 2007 г. кандидатурата му за кмет на Перник бе издигната от инициативен комитет. Тогава той изгуби вота срещу кандидата за кмет на БСП Росица Янакиева, която управлява вече втори мандат общината.
След като не успя да влезе в кабинета на градоначалника, той се включи в депутатската изборна надпревара и успя да влезе в Народното събрание като депутат от РЗС. След това напусна парламентарната група и стана независим, като подкрепяше ГЕРБ.
Сега той се ориентира към „България без цензура” и оглави областното ръководство на мястото на подалия оставката си и напуснал партията д-р Георги Драганов.
Снимките:

1 Стефан Кенов и Димитър Колев заявиха, че ударът срещу партията на Бареков е целенасочен, но в централата още нямало молби за напускане от Пернишко.

2 Росица Янакиева

 

Spread the love