2000 обидимци начело с кмета на Банско Георги Икономов се хванаха на хорото на родова среща в местността Св. св. Кирил и Методий

Filed under: Банско |

175-06-05  IMG_2199 copy

2000 човека пяха и се надиграваха на родова среща в местността Св. св. Кирил и Методий над село Обидим. На поляната пред параклиса „Св. св. Кирил и Методий” цял ден се виха огромни български хора. На хорото се залови и кметът на Банско Георги Икономов. На всеки пет години обидимци и техните близки, разпръснати из България и по света, се срещат, за да се върнат към корените си и да отбележат величавата епопея на Илинден.

175-06-05  IMG_2452 copy

Тази година те завариха селото напълно преобразено, което беше отбелязано в словото на кметицата на селото Марияна Зинкова. Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави съборяните.

175-06-05 IMG_2044 copy

В местността Чалин валог банскалии и техните гости почетоха Деня на Пирин и годишнината от въстанието. Заслуга за чудесния празник имаха и самодейните състави от читалище „Никола Вапцаров” – Банско. Денят ще се запомни с надигравания, хора, песни и добро настроение.

Spread the love