„Марек” отново тренира на „Царско село”, пази терена на стадион „Бончук” за домакинството срещу „Локо” (Пловдив)

Filed under: Спорт |

Заради контузии Милен Лахчев и Димитър Димитров не тренират, щабът на дупничани разузнава играта на „моряците”, търси слабите им страни

177-21-01-Anton Velkov

С цел запазване терена на стадион „Бончук” в град Дупница е взето решение от Управителния съвет на клуба футболистите да се готвят на терена на „Царско село” край София. Единствено заради контузии от различен характер не се готвят  с колегите си Милен Лахчев и Димитър Димитров. Шанс да попадне сред 18-те за двубоя във Варна има нападателят Еньо Кръстовчев. От треньорския щаб на отбора споделиха, че нещата вървят нормално. Тренира се с настроение. Никой не си прави илюзии, че мачът срещу „Черно море” (Варна) ще бъде лек. Прави се всичко възможно да се набере колкото може повече информация за играта на домакините и по време на тренировките се акцентира върху техните слаби страни.

Едва след последното занимание в четвъртък следобед наставникът на представителния дупнишки тим Антон Велков ще определи групата футболисти, на които ще разчита за мача си срещу „Черно море” (Варна). Тогава ще има яснота къде ще се проведе последната тренировка ден преди срещата край морската столица. Междувременно в Дупница легендата на „Марек” Сашо Паргов заедно с отговорни длъжности лица от ВР още отсега оглеждат сектора за гости, където ще бъдат настанени феновете на „Локомотив” (Пловдив) за следващия домакински мач. „Отдалеко, та да е леко. Ако се стигне до някаква забележка от страна на органите на реда, да имаме време да реагираме, защото знаем, че агитката на пловдивския „Локомотив” е огромна и трябва да бъде настанена съгласно указанията на БФС и МВР”, сподели лично Сашо Паргов.

Шефа на фен клуба на „Марек” Румен Тимев с чувство на благодарност и уважение заяви, че всички са трогнати от това, което направи общинското ръководство за тях. „Пътуването ни за Варна е подарък от заместник-кмета на община Дупница Крум Милев за доброволно положения труд от наша страна за стадион „Бончук” преди старта на първенството на „А” група. Автобусът е безплатен. Ще бъде изпълнен докрай от нашите членове на фен клуба, като ще оформим списъка с имената съгласно инструкциите на МВР. Началният час за тръгване от Дупница е петък, 8 август, 22 часа от спортната зала в града. Щом пристигнем във Варна, ще се потопим във водите на морето и ще изкараме няколко часа на плажа. Оттам с настроение ще потеглим за стадион „Тича”, за да подкрепяме нашия любим отбор „Марек” в събота срещу отбора на домакините „Черно море”, сподели Румен Тимев.

„Марек” готви контрола в Гърция

Между 5-и и 6-и кръг на първенството, преди гостуването на ЦСКА, футболистите на „Марек“ ще играят контрола в Гърция с третодивизионен тим по тяхна покана. Двубоят е на 19 август в Лариса срещу местния АЕЛ, а наставникът на дупничани Антон Велков ще може да пусне в игра футболисти, които по-рядко присъстват в титулярния състав. Гърците спечелиха тази година трите купи за аматьорски отбори, които се провеждат в южната ни съседка и имат добра селекция и вероятно ще атакуват професионалния футбол.

 

Снимка:

Антон Велков

 

Spread the love