Общинският съветник от ГЕРБ К. Илиев предлага движението на коли в пешеходната зона в Благоевград да бъде ограничено

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Временните пропуски за живеещите в ЦГЧ да се издават по преценка на кмета на общината без заплащане на такса, настоява местният парламентарист

179-06-01  kiril iliev

Да се забрани достъпът с МПС на лицата, живеещи в пешеходната зона в ЦГЧ, освен в случаите за обслужване и достъп до домовете им след издаването на временен пропуск, иска съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев. Той е адресирал предложението си до кмета на Благоевград Атанас Камбитов и председателя на ОбС Радослав Тасков.

Илиев настоява временните пропуски за живеещите в ЦГЧ, да се издават по преценка на кмета на общината без заплащане на такса, срещу предоставено копие от регистрационния талон на МПС, регистрирано на съответния адрес, и след описване на часа, датата и причината за осигуряване на преминаването и престоя с продължителност не повече от 1 час. Според местния парламентарист промените са крайно необходими и целят превенция на потенциален инцидент и отговарят на неотложната нужда от прекратяване на практиката някои лица ежеминутно да преминават с несъобразена скорост в пешеходната зона.

„Най-често рисковете се създават от МПС на живеещите в ЦГЧ, движещи се по маршрути от ул. „Арсений Костенцев” през ул. „Димитър Талев” до ул. „Райко Даскалов” през пл. „Македония” до ул. „Св. Иван Рилски” или от ул. „Св. Иван Рилски” през пл. „Македония” до ул. „Райко Даскалов” и обратно или от ул. „Арсений Костенцев” през пл. „Христо Ботев” до ул. „Христо Смирненски”, или от ул. „Цар Иван Шишман” по ул. „Пере Тошев” до ул. „Тодор Александров” и обратно, или ул. „Тодор Александров” до ул. „Братя Миладинови” и др., като винаги когато това се случва от десетките автомобили, микробуси и мотопеди с подобни пропуски се предизвиква неодобрение и недоволство от нашите съграждани“, посочва в предложението си Кирил Илиев.

Снимката: Кирил Илиев

Spread the love