30 деца рисуваха „Мостовете на Благоевград”, подаряват им енциклопедии

Filed under: Благоевград |

179-08-02  IMG_4338 copy

Живописен пленер под наслов „Мостовете на Благоевград“ събра възпитаниците на Центъра по изкуствата на Моста на влюбените  в Благоевград. Под ръководството на художниците Огнян Механджиев, Даниела Механджиева и Лидия Асенова младите творци облякоха във форма и цвят своите представи за мостовете на града.

179-08-02  IMG_4345

Това е третият и последен пленер от лятната академия на Центъра по изкуствата и община Благоевград. Той бе вдъхновен от  цветовете на лятото и това какво са за нас мостовете – връзката между различното, възможността да преминем от другата страна или просто място, откъдето да наблюдаваме реката, обясниха специалистите от Центъра по изкуствата. Според 8-годишната Михаела Янева мостът е място, където, рисувайки, се зарежда с идеи и сили за творбата си.

Пленерът „Мостовете на Благоевград” няма състезателен характер и всички участници получиха енциклопедии „Рекордите на Гинес“, осигурени от Ротари клуб – Благоевград-център. Така и 30-те деца, които се включиха в творческото преживяване, освен спомена за добре прекараното лято получиха и четиво за най-любопитните постижения на света.

Първият  пленер на Център по изкуствата към община Благоевград бе вдъхновен от стария квартал „Вароша“, а вторият премина под наслов „Реката“.

 

 

 

Spread the love