Румен Петков поиска Близнашки да махне „калинките“

Filed under: България |

180-18-02-rumen_petkov

Служебното правителство незабавно да разпореди да се направи проверка на политическите назначения на бордовете. За това настоя Румен Петков от АБВ на пресконференция на партията в Бургас. Апелът на АБВ е всички партии да се присъединят към тяхното настояване да се престане с политическите назначения в бордовете и те да спрат да бъдат политически хранилки, които стрували на обществото над 500 хил. лева годишно.

Румен Петков настоява проф. Близнашки да освободи лицата, заемащи отговорни длъжности в бордовете, без ценз и образование, на базата на ясни критерии. Петков добави, че служебното правителство има доста сложни задачи. Една от тях е да овладее състоянието на бранша „туризъм”

Според Петков незабавно трябва да се спре и износът на необработените дървесини, както в Странджа, така и във всички горски масиви в цялата страна. Бившият вътрешен министър каза, че всички ще бъдем потърпевши от природните колизии, като в Царево е бил поставен много остро този въпрос. Пораженията са огромни в горските масиви, добави Петков.

„Уволниха дъщерята на кмета на община Перник Росица Янакиева от НС в момента, в който тя обяви, че напуска БСП и е учредител на АБВ. Уволниха бащата на Нина Найденова като шеф на „Пътно управление”-Пловдив в момента, в който обяви, че се присъединява към АБВ. По-брутални примери на разправа от тези ние нямаме за последните 25 години. Аз съм човекът, който най-тежко атакува Иван Костов за политическите чистки, които се правиха по негово време. Искам да кажа, че Иван Костов е един зле организиран пионер в сравнение с брутализма на Пламен Орешарски. Брутализъм и цинизъм! Това да уволняваш деца заради политическите убеждения на родителите им, това граничи с фашизоидното мислене. И то е на ръководството на БСП и на ръководството на ДПС, чиято острилка е Пламен Орешарски”, каза Петков.

 

Spread the love