Съдът в Кюстендил наказа с условна присъда и прибра за 1 г. книжката на Кирил Христов, спипан да кара след употреба на наркотици

Filed under: Кюстендил |

180-04-02  Vladimir 6eitanov

Районният съд в Кюстендил отне за една година шофьорската книжка на Кирил Христов, спипан да кара след употреба на наркотици. След постигнато споразумение съдът му наложи и условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца, с изпитателен срок от три години.

През януари миналата година Кирил Христов бил спрян в село Невестино на ул. „Владимир Поптомов” на път за Кюстендил.  Проверката установила, че мъжът шофира лекия си автомобил БМВ след употреба на наркотични вещества. Возилото обаче не е негова собственост, а на човек от Пловдив. След експертиза от Националния институт по криминалистика и криминология е установено, че наркотичното вещество е 9-каркокси-тетрахидроканабинол. Кирил Христов е местен жител, безработен и не е осъждан. Той ще трябва да плати и разноските по делото, които са в размер на 217 лева, което всъщност е стойността на експертизата от НИКК.

Обвинението, внесено от районния прокурор Владимир Шейтанов, е на основание чл. 343 от Наказателния кодекс.

Снимката: Владимир Шейтанов

 

Spread the love