„Атака” бойкотира консултациите за състава на РИК-Перник, квотата им замина при ДПС, ЦИК ще реди състава служебно

Filed under: Перник |

140-08-01-Mihailov

Представителите на „Атака” не уважиха поканата на областния управител Михаил Михайлов и не участваха на проведените в неделя консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия. От консултациите, които бяха водени от зам. областния управител Галина Никодимова, отсъстваха и представителите на БСП, но те още в петък внесоха своите предложения за членове на ръководството и състава на РИК – Перник в писмен вид.

Съставът и ръководството на РИК в Перник за предстоящите на 5 октомври парламентарни избори ще бъдат назначени служебно.
Заради отсъствието и липсата на предложение от страна на „Атака” бе теглен жребий, според който тяхната квота отиде при ДПС.

15-членен ще е съставът на РИК в Перник. ГЕРБ и БСП ще имат по петима представители в комисията, ДПС ще е с трима. С по един представител ще бъдат коалиция „България без цензура” и Реформаторският блок. Тъй като партиите не постигнаха категорично съгласие за състава и ръководството на РИК, документите ще бъдат изпратени в ЦИК и ще бъдат назначени служебно, обясни зам.областният управител Галина Никодимова.

Предложението на ГЕРБ за председател на РИК е юристът Надя Боянова, която не е член на партията, не е членувала и в никаква друга партийна структура. Социалистите настояват за шеф комисията да остане Венета Петрова, която оглавяваше РИК на евроизборите. Ако не бъде утвърдена за този пост, тя може да остане заместник или секретар на РИК, предлагат от БСП.

Снимката: Михаил Михайлов

Spread the love