„Лятна импресия” разкрасява Благоевград за Международния ден на младежта

Filed under: Благоевград |

181-08-02

Община Благоевград ще отбележи Международния ден на младежта с популярната handmade мания. Първото издание на Шарения панаир „Лятна импресия” ще стартира на 12 август от 10.00 ч. пред Младежкия дом в Благоевград. Инициативата е част от лятната образователна програма на община Благоевград и ще даде възможност на хората с младежки дух, интересуващи се от този нетрадиционен вид изкуство, да облекат своите идеи в красиви творения, излезли от собствените им ръце.

Подготовката за панаира тече от средата на юни и в празничния ден благоевградчани ще могат да разгледат разнообразни ръчно изработени изделия, сред които картички, бижута, ръчно направена хартия, макраме, декупаж. Те са направени от талантливите ръце на възпитаниците на художничката Цветанка Грънчарова, която е ръководител на курса по приложно изкуство към Младежкия дом. Идеята на инициативата е да привлече интереса на повече деца, за да уплътнят с творчески дейности свободното си време през лятната ваканция.

Десет пораснали вече участници ще покажат на място индивидуалните си умения и ще запознаят благоевградчани с handmade културата. Тя е атрактивно изкуство, което демонстрира предимството на оригинално направените изделия, плод на човешката фантазия и ръце, пред съвременните модерни технологии. Освен всичко организаторите от Младежки дом – Благоевград обещават да зарадват участници и присъстващи на събитието с множество изненади.

 

Spread the love