И на третата публична продан: Фабриката за производство на гъби в Благоевград отново без купувач, въпреки че цената й падна от 800 на 352 бона

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

-666.jpeg

За трети път фабриката за консервиране на гъби, собственост на фамилия Данаилови, остана без купувач. Тя е изградена със средства по САПАРД и е първата по рода си в благоевградски регион. Въпреки че продажната й цена падна с близо 450 000 лв. в сравнение с първото й обявяване за публична продан, желаещи да я купят няма. Гъбената фабрика, построена преди години от Георги Данаилов, който е и управител на фирма „Ахат 2000” ООД, бе обявена за продажба за първи път през м. май миналата година. През ноември 2013 г. бе обявена повторно за продан, но пак остана без купувач. Първоначално съдия-изпълнителят Александър Цанковски я обяви за публична продан за 800 285 лева. При третия опит цената й слезе до 352 000 лева.

77777

Георги Данаилов, който е брат на червения ексдепутат Андон Данаилов, бе сред 24-те дружества, разследвани от РЗБОП за харчовете на парите, отпуснати по САПАРД. Разследването не установи злоупотреби. Въпреки всички усилия, които бизнесменът положи, за да спаси фабриката си от фалит, кризата нанесе съкрушителен удар върху бизнеса му. До публичната продан на модерната фабрика за производство и консервиране на гъби се стигна, след като семейството не успя да погаси заемите си към банка. Имотът, който е със застроена площ от 320 кв.м, се намира в кв. „Струмско” на Благоевград и е в близост до стопанския двор.

Снимките:

1  Фабриката за гъби, изградена по най-модерен начин, остана отново без купувач

2 Домът на бизнес фамилия Данаилови

 

Spread the love