Търговецът Николай Коричков: Вадя по 400 лв. на месец от сергията на пазара в Сандански, още търся голямата любов

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Вярвам в Бог и това ми дава сили сам да се боря с живота  

81-год. Параскева Найденова ми е най-верният клиент, домашната ми ракия се купува като топъл хляб, дренките продавам за 2 лв. на кг 

187-05-01 copy

Търговецът Николай Коричков от Катунци вади по 50 лева в пазарните дни от сергията си на пазара в Сандански. Всичко, което продава на улицата, произвежда в градината си. Николай предлага кромид, пъпеши, къпини и евтина домашна ракия. Търгува килограм домати за 1,20 лв. „Когато дните са добри, наистина изкарвам по 50 лева, доволен съм от оборота, защото знам, че хората нямат пари и едва свързват двата края. Аз също съм беден човек. Общо на месец ми се събират 400 лв. оборот и гледам да заделям тези пари за черни дни. Живея с 400 лв. на месец, но още не съм семеен. Все още търся любовта на живота си. Чувствам се млад и затова не предприемам тази крачка, мисля, че има време да създам семейство”, реди откровенията си търговецът Николай.

Един от интересните продукти, които предлага, са дренките. Продава ги за 2 лв. на кг. Чесъна пък го дава срещу 3 лв. на кг.

„Домашната ми ракия е една от най-хубавите и я продавам като топъл хляб. Занимавам се отдавна с този бизнес, редовен клиент ми е Параскева Найденова, на 81 години, от град Сандански. Жената винаги си купува кромид. Иначе плащам по 1.50 лв. на ден за наем, което ме устройва напълно. Този бизнес не е много доходоносен, но никой не те пита, трябва сам да се справяш, защото моето село е безлюдно и няма друг поминък освен земеделие. Вярвам в Господ и съм борбена личност. Това ми дава сили да се справям сам в живота. Щастлив човек съм, защото съм трудолюбив и вярващ”, откровен е Николай.

Spread the love