Роднини на Любомир Симеонов организират кампания в негова защита: Съграждани на благоевградчанина, убил бургаската банкерка рекетьор, искат с подписка намаляване на присъдата му  

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

61-г. Роза Касова от Дупница: Обикновените килъри лежат по-малко в затвора, дори и не лежат, а Любомир за честност и трудолюбие получи 20 години

188-07-01 roza1 copy

Роднини на благоевградчанина Любомир Симеонов, който уби банкерка в Бургас през септември 2013 г., започнаха подписка за намаляване на присъдата. Той бе осъден на 20 г. затвор. Освен това ще трябва да заплати и 300 000 лева кръвнина на близките на починалата Павлинка Йовчева.

61-годишната Роза Касова от Дупница, която е леля на 58-годишния Любомир Симеонов, вчера стартира подписка срещу високата присъда от 20 години, масата е на главната улица “Тодор Александров” до Съдебната палата в Благоевград.

188-07-01 roza2 copy

Касова обясни, че на 9 септември Бургаският апелативен съд ще разглежда на 2-ра инстанция наложената присъда от 20 г. затвор от Окръжния съд.

”Обикновените килъри лежат по-малко в затвора, дори и не лежат, а Любомир за честност и трудолюбие получи 20 г., като бе смачкан от банката”, коментира Роза Касова. „Подписката ни е по-скоро морална защита, Любомир извърши този акт, защото преди това опита всички законни начини да се защити от нагли и корумпирани банкери в Бургас. Ние не искаме отмяна на присъдата, апелираме към апелативните съдии за намаляването й, защото той има изключително много смекчаващи вината обстоятелства”, допълни още жената

188-07-01 lubomir simeonov3 copy

Отказан кредит стои зад зверското убийство на банкерката. Любомир въртял бизнес с билки в сунгурларското село Черница. „Любомир спечели европроект чрез своята фирма “Ветоника” ЕООД от фонд “Земеделие” за построяване на фабрика за преработка на горски билки в Сунгурларе. В 10 държави изнасяше билки. Отказаха да му дадат парите, а той имаше срокове, всичко пропадна”, обясни Касова.

Над 100 души положиха подписа си в рамките на два дни. В подкрепа на Любомир Симеонов се обявиха и негови съученици от Благоевград.

58-годишният бивш военен Любомир Симеонов застреля директорката на Дирекция „Дребно банкиране“ към „Уникредит Булбанк” – Бургас, Павлинка Стефанова на 23 септември миналата година. Прокуратурата поиска доживотна присъда, но съдът прецени, че 20 г. е справедливо наказание за убиеца.

Симеонов застрелва с един изстрел банкерката до зеленчуков магазин в Бургас, после се качва в колата си и потегля за София. Планът му е бил да отиде до някоя телевизия и да се предаде в ефир. Така актът му ще придобие голям обществен отзвук. Слушайки радио по пътя, разбира, че магистралата е блокирана от полицията и за да не помислят, че бяга и иска да се укрие, завива към Сливен и се предава на дежурния полицай в ОДП – Сливен.

Снимките:

1 Десетки благоевградчани положиха подписа си.

2  Роза Касова държи в ръцете си протестна декларация.

3  Любомир Симеонов

 

 

 

Spread the love

Коментар за: Роднини на Любомир Симеонов организират кампания в негова защита: Съграждани на благоевградчанина, убил бургаската банкерка рекетьор, искат с подписка намаляване на присъдата му  

  1. Да убиеш човек и да твърдиш, че разполагаш с “изключително много смекчаващи вината обстоятелства“?
    Хора, съвсем сме изплискали легените, ако вярваме, че посегателството към нечий живот е героизъм.
    Как ще се почувстват всички тези, които слагат подписите и имената си в тази подписка, ако нпкой утре реши да застреля техните майки, жени и дъщери? Това е безумие!

    Мария М
    2014/август/20 at 12:38 PM