Автоджамбазинът Живко Драгомиров закъса с бизнеса, продава палата си в кюстендилския кв. „Върташево” за 130 000 евро

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Частният съдия-изпълнител Елица Христова сложи на тезгяха двуетажна масивна сграда за 108 780.00 лв. в Невестино

189-07-01 ElitsaHristova-03

Къщи палати за по 200 хил. лв. чакат нови собственици в Кюстендил, след като стопаните им закъсаха финансово. Такъв е случаят с огромна къща в кюстендилския квартал „Върташево”. Нейната цена е 130 хил.евро. Тя е собственост на автоджамбазина Живко Драгомиров. Бизнесът му не потръгна и той решил да пласира къщата си за продажба, тъй като имал апартамент в града. Подобно е и положението с имоти, намиращи се в самия център на града. Там един двустаен апартамент стартира при цена от 60 хил. лв., като жилището е за основен ремонт и в окаян вид.

189-07-01 Ka6ta za 100 hil lv (2) copy

„През последните години положението с пазара на имоти в Кюстендил е доста сложно. Търсят се обикновено по-малки и евтини. Финансовата криза се отразява при всички”, коментира брокерът Иван Спасов. Те самите не си спомнят за извършена сделка за над 80 хил. лв. през последните месеци. „Тези къщи са наистина много големи и си заслужава сделката, но хората нямат пари. Такива имоти си позволяват гастарбайтери, които са натрупали пари от гурбет”, казват още хора от бранша. Тузарските апартаменти в нови кооперации са предпочитани от местни бизнесмени. Причината е, че не се налага цялостна поддръжка, както при къщите. Става въпрос за ново строителство, като един тристаен апартамент стартира при цена от около 100 хил. лв. „Аз самият продадох апартамент в центъра на града за 70 хил. лв., с парите си купих етаж от къща в квартал „Герена”. Много по-доволен съм, защото избягах от шума и крясъците на пийнали младежи през нощта”, твърди 56-годишният Евтим Христов.

Доста са и красивите къщи в Кюстендилско, сложени на тезгяха от частни съдия-изпълнители. Частният бирник Елица Христова продава двуетажна масивна сграда и едноетажна постройка -допълващо застрояване, за 108 780.00 лв. в Невестино. Елица Христова продава и търговски имот на ул. „Петър Ников“ №7 за 219 200.00 лв.

 

Снимките:

Елица Христова 

2 Къщата на Живко Драгомиров в кв. „Върташево”

 

Spread the love