Емил Емилов от Варна спечели за 4-ти път поред турнира по тенис на маса за купа „Самоков“, Виолета Попова над всички при дамите, Михаил Лухов първи при момчетата

Filed under: Спорт |

Председателят на клуба Кирил Москов: Тази година стипендиите за деятел на тениса на маса отиват при Васил Големинов и Валери Пенчев

189-22-01-vasil1-Foto1

Традиционният турнир по тенис на маса, състоял се в Младежкия дом в Самоков, бе спечелен за четвърта поредна година от варненеца Емил Емилов. Представителят на морската ни столица се наложи трудно на финала над един от асовете на самоковската тенис школа – Лиан Соми. В предходните турнири съперници на Емо на финала бяха Иван Недялков и Георги Милушев.

 

189-22-01-vasil1-Foto2

Соми също направи силен турнир и завърши първи в своята група, след като победи играещия стабилно ветеран Васил Големинов. Третото място пък завоюва младокът Делян Василев.
При жените титлата грабна Виолета Попова, победила на финала с 2:1 гейма младата надежда Ирена Рогачева. С бронза се окичи друга талантлива състезателка – Ивелина Славева.
Златото в категорията на момчетата завоюва Михаил Лухов, следван от Калоян Симеонов и Георги Петков.
Първите трима при мъжете, жените и момчетата бяха удостоени с купи.
Председателят на клуба по тенис на маса Кирил Москов заяви след проявата, че ще бъдат дадени две парични стипендии – за деятел и за състезател.

„Тази година стипендиите за деятел на тениса на маса ще бъдат две. Те отиват при заслужилите спортни майстори и треньори в клуба Васил Големинов и Валери Пенчев, които са стожерите на този спорт в града ни“, изтъкна Москов. Той поясни, че стипендията за състезател ще се даде по-късно през годината, за да се види кой тенисист я заслужава най-много.
Сред присъстващите бе и директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова. След награждаването на победителите всички участници се почерпиха в залата на дома.

Снимките:

1: Призовата тройка при мъжете

2: Виолета Попова (вляво) с подгласничката си Ирена Рогачева

Spread the love