Люси Манова повежда на бунт утре майките от Благоевград, бавят парите за детски надбавки

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Ана Георгиева: Знаят ли нашите политици, че някои от нас разчитат единствено на тези 35 лева, за да купят едно пилешко бутче и килограм кайма на децата си

 Вр.и.д. шефката на „Социално подпомагане” Антония Павлова: Няма забавяне, по закон парите трябва да пристигнат до родителите до края на всеки месец.

189-06-0110615491_660667484029382_8666071868100153722_n

Стотици майки в Благоевград излизат на протест утре, научи репортер на в. „Вяра”. Дамите в областния център възнамеряват да окупират улиците на града, възмутени от поредното забавяне на детските надбавки през този месец. Новината за мирното шествие, което благоевградчанки плануват, бе потвърдена лично и от председателката на обществения съвет в Благоевград и председателка на женската организация на партия АБВ в града Людмила Манова. „Мамита, докога ще търпим да се подиграват с нашите деца? В цялата страна няма детски надбавки, а от социалните служби отговарят, че няма преведени пари от държавата и няма забавяне, тъй като няма фиксирана дата за получаване (най-вероятно ще има в края на месеца)!? Време е да си извоюваме фиксирана дата за превеждане на детските, много от нас разчитат на тези пари!!!”, написа тя във фейсбук и отприщи редица коментари в социалната мрежа. Стотици жени я поздравиха за написаното, някои от тях дори я похвалиха за поетата инициатива.

189-06-01 Антония Павлова

Специално за читателите на „Вяра” благоевградската бунтарка допълни, че отношението на държавата към децата е повече от жалко. „Това е пълен геноцид и подигравка, случващото се в България относно децата ни и средствата, които се гласуват и отпускат от политиците за тях, е повече от срамно. Няма друга такава държава в света, която вместо да увеличава раждаемоста в нея, целенасочено я снижава. Темата за детските надбавки е коментирана неведнъж от различни женски организации с управляващите, всички обещават, никой обаче не изпълнява поетия ангажимент. Забавянето е пети ден от формалната дата на превода и никой официално не казва кога точно той ще бъде направен”, категорична е Люси Мнова.

04-08-02   lusi manova1

„Нашите политици, на които проблемът им е къде да отидат на почивка и в какви коли да се возят, дали знаят, че в България има и хора, които едва връзват двата края и много пъти разчитат именно на тези 35 лв., за да купят на детето си обувки или пилешко бутче и килограм кайма, за да му приготвят вкусна храна?”, възмутено каза Ани Георгиева, майка на тригодишно момиченце, която не пожела да бъде снимана, по думите й – от срам.

От Агенция „Социално подпомагане” в Благоевград коментираха, че няма никакво забавяне на детските надбавки. „Никъде няма строго определена дата, в която надбавките да се изплащат. По закон те трябва да пристигнат до родителите до края на всеки месец. Този още не е свършил, ще се изплатят”, успокои временно изпълняващата длъжността директор на „Социално подпомагане” Антония Павлова. Мирният протест е насрочен за 19 ч. утре вечер пред сградата на община Благоевград.

Снимките:

1  Майките се надяват исканията им да бъдат чути.

2 Антония Павлова

3 Людмила Манова, председател на Обществен съвет и жени АБВ в Благоевград

 

Spread the love