С престъпни схеми и подземни босове БСП в Кюстендил вербува избиратели в затвора: Затворници от Бобов дол: Началникът Апостолов посреща всеки месец областния Иван Каракашки и Мая Манолова като крезове с пържоли, готви им сводникът от Петрич Атанас Костадинов, който върти търговията в зандана

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил,Перник |

Чрез Гольовеца Славчо Игов БСП спечели гласовете на цял ромски квартал в Кюстендил на парламентарните избори, вкараха Манолова и Ибришимов в парламента

Началникът на саморановското общежитие Стателов се върна от отпуска бесен, претърсва килии, пипна протежето си Георги Юсев от Благоевград с незаконен джиесем, не го наказва, останалите сме в карцера 14 дни 

 Носят се слухове, че Юсев си е платил 5 бона за длъжността разпределител за храна, затова законът не го лови, твърдят осъдените

189-01-aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754 copy

Наркодилър №1 на Петрич Атанас Костадинов, който лежи и за сводничество, е личен готвач на затворническият шериф Александър  Апостолов. Той готви само за него и за гостите му, от пържолите му ядат всеки месец бившата депутатка Мая Манолова и губернаторът Иван Каракашки от Кюстендил, те са най-чести гости на Апостолов, твърдят затворници от бобовдолския затвор. Според слуховете Костадинов е най-довереният човек на Апостолов. Говори се, че той въртял търговия с джиесем апарати, продавал ги по 300 лв., но писмени доказателства в тази насока няма. Приписват му и търговията с дрога.

189-01-01 Славчо Игов- Ице Гольовеца

Стоянов има свободата да изхвърля боклука там, навън, до контейнера се оставят пратките, той ги внася в затвора, никой не го проверява. Това е истината. Затова няма доказателства, никой не смее да го проверява, защото е човек на началника, довериха затворници специално за вестник „Вяра”. Като причина за честите гостувания на Каракашки и Манолова затворниците сочат предстоящите избори.

Ето какво още заявиха затворниците пред екип на вестник „Вяра”:

Karakashki-1

Тук се върти най-голямата изборджийска интрига. Апостолов беше спуснат на поста от ГЕРБ, но очите на нито един гербер не сме видели. Той посреща и прави софри само за БСП активисти. Любопитна подробност е, че тук при нас лежат хора от прочутия кюстендилски клан на Гольовците. Сред заключените е Славчо Игов, той има голям авторитет в ромската махала на Кюстендил. Ромите го слушат и гласуват за този, когото посочи Игов. Чрез него направиха така, че цялата циганска махала на Кюстендил да гласува за Мая Манолова на отминалите парламентарни избори. Как стана така, нека разследващите органи да докажат. Сега отново подготвят почвата затворниците да наливат вода в мелницата на БСП. Тук сме над 600 човека, някои от тукашните имат голямо влияние, особено в подземния свят, довериха хората от затвора.

141-17-03-maq-manolova-se-okaza-naij-aktivna-v-parlamenta-83515

Сред похватите в затвора за вербуване на гласове в полза на БСП са получаване на телефон, на отпуска, предсрочно освобождаване, назначаване на работа и други благини.

Аз съм готов и ще свидетелствам, че същият, който внася телефоните, ги продава, после топи купувача пред началството и телефонът се прибира. Следва нова пратка телефони, те пак се продават на потърпевшите и така печалбата за търговците се удвоява, а понякога и утроява, защото един и същи затворник е заставен да си купи три пъти за три месеца три телефонни апарата.

Затворници от саморановското общежитие пък разкриха още престъпени прийоми. Артелчикът на затворническото общежитие в Самораново Георги Юсев, който е от Благоевград, е хванат в сериозно нарушение, предвиждащо наказание от 14 дни карцер и отстраняване от длъжност, но законът не го лови, алармираха затворници и разкриха една от престъпните корупционни схеми в затвора. При обиск в килията му е намерен джиесем. Началникът на затворническото общежитие на Самораново край Дупница Георги Стателов се върна от отпуска с гръм и трясък. Той инициира масови обиски по килиите на 100-те затворници в първия ден след връщането от отпуска. Първият, който изгоря, е соченият за негов човек Юсев, който разпределя продуктите на столоварите за всеки храноден. Хванати са още петима души с телефони, което споредЗакона за изпълнение на наказанията се наказва по 14 дни карцер.Ако затворникът е на работа с трудов договор, той моментално бива уволняван.Такъв е случаят с Георги Юсев, но той продължава да е на работа със заплата и ред привилегии. Георги Юсевне е понесъл никакво наказание. А би следвало да се прости с благата си служба, сигнализираха затворници.

Нас ни наказват за всякакви простотии. Стателов се е развихрил и отмъщава здраво за това, че информираме вестник „Вяра”, това няма да ни уплаши, ще разкажем всичко от игла до конец за своеволията на началниците, за административните хватки, за облагите и за чадъра, който са разперили над тях областните величия на БСП, ще разкажем за търговията с гласове за изборите, за облагите и за хаоса, който цари в затвора, категорични са хората с присъди и добавят – Стателов ни наказва за всякакви простотии и дори за несъществени неща, обида, за неоправено легло, за това, че някой е говорил през оградата. Намери си букса в една от килиите и реши, че е за телефон и има вкаран телефон. За всичко това ние сме измъчвани всеки ден с повод и без повод. Но Георги Юсев е негов човек, човек на началството. Него си го викат да пише каквото трябва и да топи всеки, който нещо не се харесва на началството. Чули сме дори, че се правят врътки и с храната. Джиесемът беше намерен в помещението, в което той работи. И въпреки това Юсев не е наказан, той още е на работа. Интересува ни дали началството ще вземе адекватни мерки, или ще продължава да прилага двойния аршин. Ще си понесе ли артелчикът наказанието, като бъде спрян от работа, и ще бъде ли наказан, като всички нас, или управата на затвора ще потули случая? Ще извърти нещата, както обикновено, и никой няма да понесе отговорност. Номерът, с който Стателов винаги измъква своите хора, хванати от охраната на затвора в нарушение, като това на Георги Юсев, е дежурен. Намерена е забравена вещ, без да уточнява, че ключ от помещението, което той обитава, има само той. И не пуска никой друг вътре да влиза, уточниха затворници. Законът за изпълнение на наказанията забранява категорично притежание на вещ като джиесем. За нарушаването му се носи дисциплинарна отговорност. По силата на закона нарушителят бива спиран от работа. Ще приложи ли закона Апостол Апостолов към провинилите се, а те са двама в случая – Стателов и любимият му затворник Георги Юсев. Безобразията в затворническото общежитие под диктовката на Стателов са извън всякакви граници.

Както „Вяра” писа, затворниците перманентно звънят в редакцията, за да искат намесата на институциите за тоталния произвол в затвора, за грубо разпореждане с живота на хората. Това обаче не се случва. Причината да си затварят очите разследващите органи е фактът, че областният управител Иван Каракашки и Мая Манолова гостуват често на Апостолов в затвора и са посрещани като крезове. Апостолов има личен готвач, той готви и за Каракашки и Манолова. Каракашки пристига със служебния си автомобил, твърдят затворниците. Те са готови да свидетелстват пред прокуратурата и за предизборни схеми, за които „Вяра” подробно ще информира в следващите дни.

Екип на вестника беше на място в деня на свиждане, но началниците на бобовдолския затвор и саморановското общежитие Александър Апостолов и Георги Стателов категорично забраниха среща със затворници в законоустановения ден. Така те грубо погазиха закона и Конституцията на България и породиха съмнения, че мачкат хората и ограбват правата им. Третират сме ни като животни, твърдят осъдените. Затворниците издадоха, че кухненските работници излизат всеки ден с пълни чанти провизии. Нека да прекръстят саморановското открито общежитие в закрито общежитие, защото тук се пуска пълна информационна завеса. И ние не знаем кое му е откритото, при положение че общежитието е закрито. А Апостол Апостолов и Георги Стателов си позволиха да поставят ламаринена непрогледна ограда.

Всички опити да се свържем със замесените лица се оказаха напразни, те отказват среща и разговор с екип на „Вяра”.

Снимките:

1 Александър Апостолов

2 Славчо Игов

3 Иван Каракашки

4 Мая Манолова

 

Spread the love