Стотици погребаха убития от дърво Ибрахим Пендев в Горно Дряново, преди 2 м. спечели предпазна каска от състезание за дървосекачи в Разлог

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

34-годишният мъж остави млада вдовица и две сирачета, покрусени колеги коментират: Нещастието се случи, докато сечеше, дървото го уби на място

190-04-01

Стотици хора от гърменското село Горно Дряновоизпратиха в последния му път нелепо загиналия 43-годишен Ибрахим Пендев. След трагичния инцидент Горно Дряново потъна в скръб, местните жители са потресени, а близките на загиналия не могат да преживеят тежката загуба. Ибрахим Пендев остави млада вдовица, две малки деца сираци и родители, които, докато са живи, няма да го прежалят.

Както писахме, по време на дърводобив в балкана над село Ковачевица голямо дърво падна и уби на място 34-годишния Ибрахим Пендев. Негови колеги коментираха, че нещастието се е случило по време на рязане на дърво, което буквално е паднало върху Ибрахим и го убило на място. Поради непроходимите пътища до обекта, на който е добивала дървесината бригадата от дървосекачи от фирмата на местния предприемач Шукри Джалев, линейките не могли да стигнат. Наложило се работниците на ръце да свалят до лекарските екипи трупа, за да констатират смъртта на младия мъж. За причините за нелепата смърт на Ибрахим Пендев е образувано досъдебно производство.

На 13 юни в Разлог Ибрахим Пендев участва в състезанието за най-добър дървосекач „Разложки меч” в Разлог. Той се конкурира

с 27 състезатели от Разлог, Благоевград, Гоце Делчев, Добринище, Якоруда, Берковица, Търговище, Сърница, Шумен и други населени места в три дисциплини – „подготовка на моторен трион“, „прецизно рязане“ и „комбинирано рязане“.

Победител стана 36-годишният Иван Каменов от Берковица, който получи голямата награда моторен трион, а класиралият се на второ място Ибрахим Пендев от Горно Дряново спечели каска с предпазен шлем.

 

Снимката

Само преди два месеца парадоксално Ибрахим Пандев (вдясно) спечели каска с предпазен шлем от състезанието „Разложки меч” в Разлог.

 

 

 

Spread the love