Мая Манолова изригна от Жабокрек: Излизаме на протест, ако Близнашки продължава с уволненията, кюстендилци я парират: По нейно време паднаха главите на поне 10 директори, сега най-безочливо заплашва служебния премиер

104-год. Асен Костов се вдигна за 70-годишнината от битката на Рило-Пиринския партизански отряд, социалистите играха хора, облякоха тениски със сърп и чук

Миков избяга от червената проява, за да си спести неудобните въпроси защо спусна Вигенин за водач на листата в Благоевградско

Digimax A50 / KENOX Q2

Бившата зам.-председателка на Народното събрание Мая Манолова заплаши на сбирката в Жабокрек с протести, ако служебният премиер Георги Близнашки не сложи край на уволненията в различните ведомства. Манолова поясни, че уволнения вече имало и на областно ниво, включително в Кюстендил. Тя предупреди, че при следващото политическо уволнение в областта гражданите ще излязат на протест. „Бяха уволнени шефът на Областно пътно управление Драгомир Гочев, както и шефът на РДНСК Христо Васев. Те са доказани специалисти, уважавани и харесвани от хората, които професионално си вършеха работата”, каза Манолова.

192-06-01 jabokrek ja3 copy

„Най-голямата чистка бе извършна от Мая Манолова чрез конкурси. Бяха изхвърлени всички професионалисти, а сега най-безочливо се заканва на служебния премиер. Сега брани червения ескадрон със закани за протести”, звъняха в редакцията кюстендилци, които коментираха изявлението на Манолова в Жабокрек.

Припомняме, главите на повече от десет директори на държавни структури в Кюстендилска област паднаха само за една година от червената метла. Първан Дангов като временно изпълняващ длъжността на Областната дирекция по безопасност на храните бе първият, който получи благословията на социалистите.

Digimax A50 / KENOX Q2

Сред сменените бе и директорката на пощите Реонита Йорданова – лидер на „Жени ГЕРБ” в областта. На нейното място седна инж. Александър Пандурски. Поста си той дължи на това, че е заместник-председател на общинската структурата на БСП в Кюстендил.

192-06-01 jabokrekja2 copy

По-късно в края на годината шефът на Инспекцията по труда в Кюстендил инж. Александър Крумов, който също бе временно на поста, бе освободен, след като се обяви конкурс. Спечели го председателят на Дружеството на русофилите Валентин Златински, който бе седми в листата на БСП през 2012 година за парламентарния вот като гражданска квота.

192-06-01 jabokrekja5 copy

На недолюбваната Радостина Новакова – шеф на Регионалния инспекторат по образованието, удържала на няколко правителства, бе намерена цаката. От Министерството на образованието пратиха Стела Мицова като шеф на образователното ведомство. Отново с конкурс в инспекция „Държавна автомобилна администрация“ дойде Росен Димитров от кюстендилското село Жабокрът, също минаващ за човек на червените.

192-06-01 Aleksandar_Krumov_02_2013

Той замени временно изпълняващия длъжността Валери Митов – софиянец, който пък измести по-рано човека на ексдепутата Валентин Микев – Милен Йорданов. И отделът „Рибарство и аквакултури“ смени началника си, а за пореден път използваната форма бе конкурс. От началото на годината на мястото е Анета Иванова, която замени дългогодишния Юри Цеков. На първа пролет най-после в креслото на Държавен фонд „Земеделие“ седна червеният Валери Радлев от Бобов дол, който е зам.-шеф на минипарламента в миньорската община.

192-06-01 Васил Демиревски.

Името му се спрягаше още през лятото, веднага след изборите за народни представители. Учтиво привикан и принуден да подаде молба за освобождение от поста бе сапаревобанецът Иван Кьосев.

192-06-01 Реонита Йорданова

През април Чавдар Караджов стана директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Той пое мястото от Васил Демиревски. Познанството на Караджов с Манолова също е отдавна. След три поредни конкурса стана факт и рокадата в Районната здравноосигурителна каса. Титулярят д-р Матей Попниколов отстъпи на първия шеф, застъпил при основаването на структурата – д-р Сашо Котев, учредител на Демократическата партия. Топлата връзка е синът на Сашо Котев, който е женен за Марияна – сестрата на Георги и Васил Илиеви, основатели на империята на ВИС. Друго назначение е във ВиК в ликвидация. Там Манолова изпрати дългогодишния съветник на червените Милчо Христов. Кюстендилецът стана ликвидатор на мястото на човека на Микев, Йордан Лазаров – подал оставка. Същевременно 104-годишният Асен Костов – най-възрастният член на БСП, един от останалите четирима живи участници в акцията на Рило–Пиринския партизански отряд, воден от  Васил Демиревски на 24.9.1944 г., не пропусна годишнината, отбелязана от социалистите в местността Жабокрек. Десетки се спираха да го поздравят и да го попитат как е със здравето. Тук бяха и останалите живи партизани Йордан Чочов –Деян от Дупница и професор Никола Попов.

56-07-02 Matei Popnikolov - RZOK (3)

Членове и симпатизанти на столетницата играха хора под музиката на македонски песни и на „Нас червеното знаме роди ни“. Няколко песни изпя и бившата солистка на ансамбъл „Пирин“ Руска Стоименова. Фенове на червената идея бяха надянали тениски с надписи „СССР“, имаше и със сърпове и чукове. Някои опънаха софри директно на поляната.

Гости на традиционния събор бяха водачите на листите в Кюстендилска и Благоевградска област Мая Манолова и Кристиан Вигенин, както и областният управител на Кюстендил – Иван Каракашки. Събитието не пропуснаха областният председател Станислав Павлов и бившия депутат д-р Иван Ибришимов. Пред паметника на партизаните застанаха още почетният председател на Българския антифашистки съюз Велко Вълканов, вторият в листата и председател на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев, петият – Емил Костадинов, както и областната председателка на антифашистите в Кюстендил – Севдалина Демиревска, родственица на водача на отряда Васил Демиревски.

Новият председател на БСП Михаил Миков избяга от червената проява въпреки поканата. Вероятно да си спести неудобните въпроси защо спусна Вигенин за водач на листата в Благоевградско. Председателят на ОбС на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев призова съпартийците си за единение в тези изключително важни парламентарни избори. Кристиан Вигенин беше въодушевен от присъствието на различните поколения там. Той каза: „Това е голяма сила за паметта на поколенията. БСП продължава своята битка за социална справедливост, политиката да бъде насочена към отделния човек”.

По-късно съборът продължи своята празнична част на Кирилова поляна, както традиционно се прави всяка година. Там участниците се забавляваха с традиционни български песни и хора.

Снимките:

1 Преди митнига червените развяха знамена

2 Мая Манолова призова Близнашки да сложи край на уволненията в различните ведомства и закани с протести

3 От ляво надясно: Севдалина Демиревска – председателка на БАС и родственица на водача на партизанския отряд Васил Демиревски, червеният лидер Станислав Павлов, областният Иван Каракашки, крайният вдясно е Иван Ибришимов

4 Кристиан Вигенин (в средата) беше въодушевен от присъствието на различните поколения

5 Ексдепутатът Емил Костадинов (вдясно) също уважи събитието

6 Александър Крумов

7 Васил Демиревски

8 Реонита Йорданова

9 Д-р Матей Попниколов

 

 

Spread the love