Красимир Анев спечели бронз на световното по биатлон

Filed under: Спорт |

В далечен Тюмен националът повали всичките 20 мишени, остана на 5,2 секунди от сребърното отличие

193-23-01-Krasi Anev vdiasno priema pozdravlenia na stalbi4kata na pobeditelite

Самоковският ас Красимир Анев спечели бронзов медал в преследването при мъжете на световното първенство по летен биатлон в руския град Тюмен.

Националът стартира от 9-а позиция, повали всичките 20 мишени на рубежа и стигна до подиума с време 33,25,1 минути. Така българинът донесе втори бронз за България от шампионата след този на Антон Синапов в спринта при юношите.

Краси бе изключително концентриран през цялото време и не трепна нито веднъж в стрелбата. Именно този елемент се оказа решаващ за почетния гражданин на Самоков, който заслужено се качи на почетната стълбичка на победителите на 4000 км от родния си град.

Веднага след триумфа личната страница на Анев бе задръстена от поздравления и коментари, които не спираха да окуражават героя. Всички членове на семейството на бронзовия медалист пък му се обадиха лично да го поздравят за големия успех.

Победител в надпреварата стана германецът с белгийски паспорт Михаел Рьош, който измина трасето за 32,53,1 минути с две грешки в стрелбата. Втори на почетната стълбичка се нареди Клемен Бауер от Словакия с три пропуска и изоставане от 26,8 секунди.

Силно в Източна Русия се представи и друг роден представител – Владимир Илиев. Той се нареди 10-и в крайното класиране с пет грешки в стрелбата. Иван Златев не бе толкова убедителен и след шест неповалени мишени остана 33-ти.

В преследването при жените Емилия Йорданова завърши на 18-о място с две грешки на огневия рубеж и време 33,25,6 минути.  Шампионка стана Тея Грегорин (Словения), която завъртя само една наказателна обиколка и измина дистанцията за 29,07,8 мин.

 

На снимката: Краси Анев (вдясно)приема поздравления на стълбичката на победителите.

Spread the love