„Свидетели на Йехова” изкушават деца и бедни от Гоце Делчев с пари и храна, войводка №1 Кристина Попова ги гони с подписка

Filed under: Гоце Делчев |

193-01-08 Кристина Попова информчира Дирекцията по вероизповедания за нашествието на яховистите в гоцеделчевско copy

Чужденци от Дания, които се представят за членове на вероизповеданието „Свидетелите на Йехова”, окупираха Гоце Делчев и облъчват хората да се присъединят към тях. Инициативен комитет и ВМРО-Гоце Делчевс председателката Кристина Попова, подкрепени от църквата, спешно стартираха подписка, с която настояват за незабавното прекратяване на дейността на чужденците. Те са в града от няколко седмици и  предлагат рилигиозни листовки, помощ, храна, пари, дърва за огрев предимно на бедни и самотни хора, дори и на деца. Те са наели помещение на ул. „Паул Ленц”, където провеждат лекциите си.

193-01-08 подписки copy

Кристина Попова сподели, че е притеснена, защото това е най-опасната в страната секта. „В редица европейски страни „Свидетели на Йехова”е обявена за забранена секта, така ще настояваме и в България това да се случи, защото в дейността на тази секта много хора виждат реална заплаха за човешкия живот”, каза Попова.Тя заяви още,че инициативната група е получила подкрепа и от БПЦ и разрешение в християнските храмове също да бъдат поставени подписки.

D:DCIM110MEDIAIMG_0005.JPG

„Всеки ден по 2 пъти двама чужденци, които говорят добре български език, посещават ромския квартал.Разговарят с хората, както и с децата, като им раздават листовки,обещания за помощ, а на децата често раздават и по нещо за хапване.Родители от квартала дори преди дни ги изгониха и забраниха на децата си да разговарят с тях”, коментира жител от ул. „Потока” в Гоце Делчев, пожелал анонимност.

193-01-08 съпругата чужденка с поредната си слушателка copy

С двамата чужденци, които отскоро са се установили в Гоце Делчев, разговаря репортерски екип под прикритие на общинския пазар, където стоят с количка.Те раздават листовки и създават контакти с преминаващи оттам хора.Мъжът, който отказа да се представи с името си, сподели, че е от Дания,учил в София и останали със съпругата му да живеят в България. Първоначално живеели в София и отскоро се настанили в Гоце Делчев.Наели офис в града, в който канят местни жители да присъстват веднъж седмично на лекции, на които чрез Библията им говорят за вярата,спасението,Христовата любов.Твърдят, че са законно регистрирани като вероизповедание в България и че не правят нищо лошо. Определят себе си като пратеници на Христос, за да просвещават във вяра, смирение и послушание и да помагат на хората.

От Дирекцията по вероизповеданията потвърдиха законната регистрация на „Свидетели на Йехова”, но обясниха,че в дирекцията получават непрекъснати оплаквания, че работят и зарибяват предимно деца и непълнолетни, което е изрично забранено чрез специален анекс към тяхната регистрация.Яховистите са регистрирани като вероизповедание в България през 1998 г., след като са осъдили държавата в Европейския съд заради отказ на регистрация.През 2003 година е направена пререгистрация с анекс за категорична забрана на дейности като кръвопреливане и работа с малолетни и непълнолетни деца, който анекс според Дирекцията по вероизповедание не се спазва.Подписки срещу дейността на „Свидетелите на Йехова” са поставени на улица „Царица Йоанна”, на така наречената Попска градинкаи във всички църкви в Гоце Делчев.

Снимките:

1 Кристина Попова  информчира  Дирекцията по вероизповедания за нашествието на яховистите в гоцеделчевско

2 Гоцеделчевци се подписват срещу сектантите в града им.

3 Чужденецът представил се от Дания

4 Съпругата чужденка с поредната си слушателка

Spread the love

2 коментара за: „Свидетели на Йехова” изкушават деца и бедни от Гоце Делчев с пари и храна, войводка №1 Кристина Попова ги гони с подписка

 1. Тия крадливи мърши от ДС-МВРо-то са свикианли само да ГЕПАТ безнаказано! Защо те не дадат храни и помощи от гепеното, а решили чрез ДС+МВР насилнически и потиснически кампании да борят „конкуренцията“! Освен това сега редят листите за изборите и провинциалните ДС-МВРо-„войводки“ решили да изпъкнат напред!

  koмитa
  2014/август/27 at 3:42 AM

 2. Не се пише ‘яховисти’, а йеховисти… бъдете по-грамотни, че внасяте объркване. Това момиче Кристина Попова се е взела твърде сериозно, за да си мисли, че ще се пребори и ще изгони йеховистите.

  Ваня Петкова
  2014/август/25 at 22:19 PM