Рекорден брой участници изкачиха връх Конгурначело с председателя на ТД „Калабак” Григор Дремджиев, образователният шеф Златински се снима с трибагреника

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

194-05-01 Българското знаме на пирамида №1 copy

Председателят на ТД „Калабак” Григор Дремджиев успешно проведе традиционното изкачване на връх Конгур в планината Беласица. По думите му тази година са участвали рекорден брой туристи от цялата страна. Похода не изпусна, както винаги, и директорът на дирекция „Образование и култура” Йордан Златински. Той се увековечи с двама свои приятели на фона на Бутковското езеро в Гърция. Езерото е забележителност в съседна Гърция и се намира на отсрещната страна на планината Беласица.

194-05-01 Велосипедистите - от дясно на ляво - Стойчо Станоев, Евгени copy

Много са го виждали как изглежда от птичи поглед, но този път Златински го показва в истинските му размери и красота за читателите на в. „Вяра”. Групата стъпи на върха и заби българския трибагреник. Сред групата на кадрото е и Златински. Велосипедисти от местен клуб също изкачиха върха. Най-активни в катеренето с колела бяха Стойчо Станоев и Евгени Тодоров от „Белаекстрийм”.

194-05-01 Йордан Златински - първият от ляво на дясно и до него - Григор Дремджиев copy

Като истински бохем, в синя тениска председателят на ТД „Калабак” Григор Дремджиев показа класата си и без грам пот на чело изкачи върха, след което се снима с приятели, докарани като шейхове. Интернационалната група, в която имаше и представители на македонското дружество, се снимаха за спомен на върха.

194-05-01 На вр.Тумба - най в дясно с бялата шапка - доайена на похода - Никола Ковачев copy

Каменната пирамида за сетен път бе покорена от туристите на Дремджиев, на които бяха раздадени специални значки.

 

Снимките

Моменти от похода до връх Конгур

Spread the love