Мащабният ремонт на Спортната зала в Дупница за 4,5 млн. лв. стартира до дни, събориха най- вкусната пицария „Гъбката”

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Кметът Чимев: Следващата седмица издаваме разрешителното за реконструкцията и започваме

196-05-01-20140828.ifvlxuckkc

С бутането на най-вкусната пицария в Дупница ”Гъбката” вчера стартира мащабният ремонт на Спортната зала. Всички необходими документи от фирмата – изпълнител по реконструкцията назалата, са внесени в община Дупница в срока, посочен в договора – 18 август. “Сумата, която е одобрена за ползване от община Дупница по проектав рамките на 2014 година в размер на малко над 1,3 млн., е вече налична. Всички документи са вече при нас и в момента се съгласуват с всички институции – ЧЕЗ,ВиК, пожарна и другите. Следващата седмица ще бъде издадено и разрешителното застроеж, след което започват строително-монтажните работи”, обясни кметът Методи Чимев.

215-03-81-Konstantinov

Както сме писали, за реконструкцията на спортното съоръжение са осигурени 4,5 млн. лева. Очаква се залата да бъде напълно готова и пусната в действие най-късно до 1 септември идната година, за да кандидатства за лицензии от различните международни федерации. Така ще се осъществи голямата мечта на бившия ОбС шеф Ивайло Константинов, президент на Волейболния отбор „Марек Юнион-Ивкони” и лидер на ГЕРБ-Дупница.

149-01-044 Chimev

Заслугата за осъществяването на мащабния проект се дължи изцяло на него. Залата ще послужи на него и отбора му, който е многократен шампион на България. „Марек Юнион-Ивкони”  през последните три години е шампион на България. За втори път участва в Шампионската лига. Отборът по волейбол на Ивайло Константинов е гордост не само за спортна Дупница, но и за цяла България.

Снимките

1 “Сумата, която е одобрена за ползване от община Дупница по проектав рамките на 2014 година в размер на малко над 1,3 млн., е вече налична

2 Ивайло Константинов

3 Методи Чимев

 

Spread the love