Двама от „Агромах” с изгаряния след удар от ток с високо напрежение край Банско,  транспортираха ги в „Пирогов”

Filed under: Актуално от днес,Банско,Благоевград |

23-годишният Иван Апостолов и 28-годишният Николай Боянски от симитлийското  село Черниче са с изгаряния по ръцете и краката

198-06-01 tok copy

Двама мъже са с тежки изгаряния след удар от електрически ток с високо напрежение край Банско. 23-годишният Иван Апостолов и 28-годишният Николай Боянски от симитлийското село Черниче, които са работници във фирма „Агромах”, са транспортирани за лечение в „Пирогов”.

Инцидентът стана в събота към 14,30 часа. На тел. 112 е подаден сигнал от село Места, община Банско, в района на горското стопанство.

Иван Апостолов и Николай Боянски са ударени от електрически ток, докато са работели по преместване на стълб с високо напрежение. Младите мъже са транспортирани с линейки от филиалите за спешна помощ на Банско и Разлог от мястото на инцидента до спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Мъжете са с изгаряния по ръцете и краката и без опасност за живота. След първична обработка на засегнатите места и по настояване на един от собствениците на фирмата, в която работят пострадалите, са транспортирани за „Пирогов”.

За инцидента е информирана Областната инспекция по труда в Благоевград.

Снимката:  Пострадалите бяха транспортирани за лечение в „Пирогов”.

Spread the love