Първият звънец би за 221 спортисти в Кюстендил, футболистът Кирил Мицов стана класен ръководител на най-малките

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Учителките Невина Кърълиева и Валентина Кръстева посрещнаха новоприетите със саморъчно омесена питка

Digimax A50 / KENOX Q2

221 спортисти в Кюстендилско чуха първи училищния звънец, тъй като школото по традиция започва заниманията си от началото на септември. Учителките Невина Кърълиева и Валентина Кръстева посрещнаха новоприетите петокласници със саморъчно направена питка. С най-малките тази година като класен ръководител ще се занимава бивш възпитаник на школото – Кирил Мицов, който е треньор по футбол и част от състава на „Велбъжд“ (Кюстендил). Под крилото му ще са 21 момичета и момчета по спортовете футбол, борба, карате, художествена гимнастика и волейбол. С издигане на националния флаг бе даден старт на новата учебна година в Спортно училище „Васил Левски“ в Кюстендил. Учениците и учителите бяха приветствани от директора на учебното заведение Любомир Анчев.

 

Digimax A50 / KENOX Q2

Всеки ученик ще получи купони за храна на стойност 2,50 лв. на ден.За учениците пък,които живеят извън Кюстендил, е подсигурено общежитие.Освен общообразователна подоготвка възпитаниците на училището получават и професионална – за помощник-треньор по спорта,по който са кандидатствали.

Digimax A50 / KENOX Q2

Церемонията по откриването на учебната година бе съпътствана от изпълнения на малките гимнастички,каратисти и футболисти на училището. От тази година училището започва стъпки за привличане на олимпийското звено по борба,като предстоят разговори с ръководствата на спортния клуб“Васил и Георги Илиеви“ и Българската федерация по борба.
По повод новата учебна година поздравителни адреси към колектива на училището баха изпратени от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта.Гост на събитието бе шефът на Регионалния инспекторат на образованието Стела Мицова.

Снимките

1 Отдясно наляво шефът на Спортното Любомир Анчев, до него на инспектората Стела Мицова и Искра Владимиров – директор на Пето ОУ.

2 Вдигат националния флаг.

3 Невина Кърълиева поднася питката на децата под погледа на директора Анчев.

Spread the love