Бизнесменът и човек на Бареков Драгомир Дамянов след касапницата в Козлодуй: Охранителят Петко искаше да ме обезглави с триона, не само да ми отреже ухото

Filed under: Общество |

200-09-03

„Искаха да му обезглавят с трион. Нападателят ми се опита да ме убие. Целеше се в сънната ми артерия, но за мой късмет нанесе удара зад ухото ми.“ Това разказа пред „България Днес“ бизнесменът Драгомир Дамянов, зам.-шеф на общинската организация на „България без цензура“ в Козлодуй. Той бе нападнат от охранителя Петко в неделя на обяд в сградата на бившия ДАП в Козлодуй.

Драгомир Дамянов отишъл там с брат си и неговия приятел Митко, за да приберат тежки материали. Човекът на Николай Бареков върти бизнес с желязо и вторични суровини в склада на територията на козлодуйския ДАП.
„Бяха с мен двамата да ми помагат“, обяснява пострадалият. Предприятието се стопанисва от синдик от няколко години. По думите на Дамянов той имал действащ договор със синдика за стопанисване на имота. Преди два месеца ликвидаторът го дал под наем на бившия шеф на общинския съвет Иво Симеонов. „Не бях уведомен за това и реално нямах достъп до обекта, а там бяха материалите и инструментите, с които работя. Имах и кислородни бутилки, които трябваше да прибера, защото са под наем и всеки ден плащам за ползването им“, твърди Дамянов. Допълва, че имал няколко разговора с новия наемател Иво Симеонов. Той казал на Дамянов, че може да си вземе нещата от обекта, когато му е удобно. Съпругата на Дамянов повече от 20 пъти ходила при Симеонов, за да се разберат кога да стане това.
„Отидохме в неделя на обяд. Пред сградата имаше една кола. Качихме се на втория етаж. Охраната не беше там. Имаше работници, които помолих да се обадят на пазача Петко, за да ни пусне да си вземем нещата. След 5-10 минути той дойде с още един човек. Чакахме го отвън. Заяви, че нищо няма да ни даде“, разказва Дамянов. Той обяснил на охранителя, че се е разбрал с шефа му Иво Симеонов да получи достъп до обекта. Гардът обаче бил непреклонен. Изненадващо извадил огромен трион от колата си и налетял на Дамянов и хората му.
„В първия момент ми се стори, че размахва сабя срещу нас, но се оказа, че това е голям и остър трион“, обяснява Дамянов. Нападателят първо халосал със строителния инструмент по главата приятеля Митко. В резултат на удара пострадалият има шест шева на главата и разкъсана артерия. Когато Митко паднал, облян в кръв, гардът Петко замахнал с триона към шията на Драгомир Дамянов и го разрязал зад ухото. „Убеден съм, че искаше да ме убие. Целеше се в сънната ми артерия, но за части от секундата съм успял да се отдръпна и заради това не е улучил“, обяснява пострадалият. Въпреки тежките рани той успял да се обади на тел. 112.
В това време колячът Петко избягал. На мястото останал само негов приятел, с когото дошли заедно преди клането. Човекът преместил колата на Петко, за да могат да минат линейката и полицейските патрулки. „Не сме чупили стъклата на колата му, както беше разпространено от някои медии първоначално“, твърди Дамянов.
Пострадалите са закарани в спешната помощ. Там лекарите обработили раните на Драгомир и го пратили да се възстановява вкъщи. „Не съм добре. Вие ми се свят, главата ме боли, глезенът ми е изкълчен“, обяснява пострадалият.
Лекарите в спешното обаче не могли да спрат силното кръвотечение от раните на Митко. Наложило се той да бъде прехвърлен в хирургията. Там специалистите направили шест шева на главата му. Междувременно нападателят Петко е задържан и закаран в полицията. След като е разпитан, привечер в неделя е освободен. Случаят е предаден на прокуратурата. Обяснения пред ченгетата дават и пострадалите.
„Докъм 21 ч. писахме показания. Нападателя го пуснаха два часа преди нас. Това, което се случи, за мен е чиста поръчка от новия наемател на обекта Иво. Засега няма да предприемам нищо спрямо виновниците. Ще чакам полицията да си свърши работата и тогава ще решавам какво да правя. Все пак съм с нанесена средна телесна повреда“, казва Дамянов.
Иво Симеонов не бе открит за коментар.

 

Spread the love