На срещата в Благоевград за представяне на кандидатдепутатската листа: Кметът Камбитов поиска държавно финансиране за изграждането на закрития плувен басейн в кв. „Еленово”, Цветанов каза „да”, ако ГЕРБ спечели изборите

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Общинският градоначалник: Ще търсим съдействие, ще изискваме и резултати, с една дума ще ви тормозим много

68-05-01  Kambitov copy

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пое ангажимент, ако ГЕРБ са следващата управляваща партия, да се реализират основополагащи инфраструктурни проекти за развитието на Благоевград.Точно такъв е проектът за изграждането на Спортен комплекс в квартал „Еленово“, който включва закрит плувен басейн, 2 футболни игрища, 2 тенис корта, открит паркинг, алеи и озеленяване.

Очакване за съдействие и помощ при изграждането му изрази кметът Атанас Камбитовпо време на среща в зала ”22 септември” в Благоевград.

„Ние кметовете, не само на ГЕРБ, говоря за всички колеги, ще очакваме съдействие, помощ, конкретни неща да се случват, хората да виждат, че в края на краищата вървим в една посока. Конкретно, когато говорим за Спортния комплекс, ще моля за вашето съдействие и помощ този комплекс, за който ние вече имаме избран изпълнител на проекта за изграждане на закрит плувен басейн, с футболни игрища, с тенис кортове, да бъде финансиран от централния бюджет. Смятам, че това е отговорност на държавата“, каза градоначалникът Камбитов и допълни: „Ще търсим съдействие, ще изискваме и резултати. С една дума ще ви тормозим много“.

Цветан Цветанов обеща държавна помощ за начинанието:„Тук има университет, има млади хора, разбира се, че тук трябва да правим всичко възможно да има достатъчно развита спортна база. Спортът е част от превенцията за по-тежки престъпления, които биха могли да стават в бъдеще“, каза Цветан Цветанов и допълни, че по-добре е енергията да отива на спортните площадки, отколкото да се наблюдава това насилие, което присъства в повечето училища в страната.

Както „Вяра” писа, два консорциума подадоха оферти за  обществената поръчка на община Благоевград за строеж на спортен комплекс в района на 8-о СОУ „Арсений Костенцев”. Това са Обединение „ПИСК-М“ и Консорциум „Градско развитие“.

Двете обединения предложиха близки ценови оферти и срок за изграждане от 210 календарни дни и 45 дни за изготвяне на проекта.

Снимка: Атанас Камботов

Spread the love