Жители на 3 улици в Дупница треперят за живота си от опасно кръстовище, искат от кмета Чимев да им сложи „легнали полицаи”

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Галина и Христо Чупетловски, Лилия Аргирова, Иванка Стойчкова: За Бога, вземете мерки, псевдосъстезатели и комплексари хвърчат като луди

201-07-01 001 copy

Жителите на три улици в Дупница – „Цар Симеон Велики”, „Седма рилска дивизия” и „Гео Милев”, ще внесат жалба до кмета инж. Методи Чимев, шефа на полицията и общинските съветници. Недоволните искат поставяне на ”легнали полицаи” на кръстовището на ул. ”Цар Симеон Велики” и ул. ”Седма рилска дивизия”.

201-07-01 004 copy

Семейство Галина и Христо Чупетловски живеят на улица ”Цар Симеон Велики”: „Трябва да се сложат ”легнали полицаи”, защото всяка вечер минават мотористи, които, освен че издават силен рев, който пречи на хората да си почиват, са опасни и за гражданите, които пресичат”, казва семейството. До Галина Чупетловска беше застанала дългогодишната медицинска сестра Лилия Аргирова. „Тук е страшно за пресичане.

201-07-01  006 copy

Даже моят съпруг, който е дългогодишен учител – Васил Аргиров, беше направил забележка на един моторист и за малко да си изкара пердаха”, сподели, видимо притеснена, Лилия Аргирова. Според Христо Чупетловски трябва да се сложат камери. „Много е натоварено движението и често стават катастрофи”, категорична е Иванка Стоичкова.

201-07-01 ФАКСИМИЛЕ ДА СЕ НАПРАВИ copy

„Поради качествената пътна настилка на ул. ”Цар Симеон Велики” голяма част от моторните превозни средства, включително пистови, кросови мотори и АТВ-та, се движат с превишена (несъобразена) скорост. И от своя страна застрашават живота и здравето на всички пешеходци. Обикновено застрашени са майки с деца и възрастни хора. Аман от псевдосъстезатели и комплексари, дето са решили, че трябва да се покажат из квартала само защото се мислят за недосегаеми по една или друга причина!

197-08-02 mchimev

Обърнете внимание и на видимостта на сложените пътни знаци на посочените по-горе улици. За Бога, трябва ли да има смъртен случай, за да се вземат мерки по този въпрос? Ако не се вземат необходимите мерки, ние, гражданите, ще прокопаем асфалта или сами ще си излеем от бетон „легнали полицаи”, пише в жалбата на хората.

Снимките

1-Христо и Галина Чупетловски

2Иванка Стоичкова

3 Дългогодишната медицинска сестра Лилия Аргирова, до нея Галина Чупетловска

4 Жалба до кмета от гражданите на трите улици

5 Методи Чимев

Spread the love