Кметът на Благоевград и спортният зам.-министър Калин Каменов прерязаха лентата на детски атракцион: Въженият парк в „Бачиново” отвори врати, само левче таксата, Камбитов: Всяко трето дете в семейството ще го ползва безплатно

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Атрактивното съоръжение се вписва естествено в парка с езерото, водните колела, фитнес уредите и детските площадки

204-05-01 7 copy

Детски въжен парк отвори днес врати в благоевградския парк „Бачиново”. Пред стотици благоевградчани лентата прерязаха кметът на общината д-р Атанас Камбитов и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

204-05-01  9 copy

Двамата дойдоха пеша по алеята на здравето, която от години е най-предпочитаното място за разходки и спортуване на благоевградчани. Атрактивното съоръжение е изградено в района на дървеното мостче и още отсега предизвиква силни емоции сред децата. В откриването му се включиха и малките таланти от „Славия”, „Вардар”, „Пирин” и „Ботев”, които взеха участие във Втория международен футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева лично изпробва съоръженията и се увери в тяхната функционалност и здравина.

204-05-01  6 copy

Стартът на въжения парк „Коколандия” бе съпроводен от тричасова развлекателна програма с участието на Кака Поли, Бате Брано и Зайо Байо, който с успех се включи в състезателните игри, а накрая почерпи всички с царевични пръчици.

204-05-01  4 copy

Новото съоръжение e единствено по рода си в региона и по настояване на кмета Атанас Камбитов ще се използва срещу минимална такса от един лев, за да бъде достъпно за всички деца. „На атракциите в този парк трябва да се радват всички благоевградски деца, затова цената на входния билет ще бъде минимална”, категоричен бе д-р Камбитов при  изграждането на „Коколандия”. В допълнение са предвидени и други облекчения. По решение на кмета входната такса за второто дете в семейството ще бъде 90 стотинки, а за трето и повече деца входът ще бъде безплатен.

204-05-01  3

Въженият парк «Коколандия» е проектиран на 4 нива – за деца от 3 до 12 години, от 5 до 8 години, от 8 до 14 години и за деца над 14-годишна възраст. Всички съоръжения в парка отговарят на основните изисквания за безопасност съгласно действащите европейски стандарти.

 

 

Spread the love