Бизнесменът Славчо Павлов се помоли за здраве с дъщерите си Стела и Ема на Рождество Богородично, майсторът Стоян Кадийски: На този ден само да се кусне от курбана, е спасение за човека

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Йеремонах Максим освети 6 казана курбан, щракна се за спомен с бабите Лозена Борисова и Радка Николова

205-07-01  010 copy

Бизнесменът Славчо Павлов запали свещичка за здраве и късмет в църквата „Свети Георги Победоносец” на Рождество Богородично в Дупница. Той беше заедно с двете си дъщери пианистката Стела и Ема. „На този ден си пожелавам само здраве и късмет”, сподели Павлов. Близо до него раздаваше сладки за късмет Еленка Атанасова. ”Донесох сладки за здраве и късмет. Дамата има двама синове и внук Иван Георгиев, който тренира усилено футбол и тази година ще бъде 8-и клас в Гимназия „Христо Ботев”. Да запали свещ за успех, късмет и здраве, дойде и съпругата на хориста от мъжки хор „Св. Иван Рилски” Васил Аргиров, дългогодишната медицинска сестра Лилия Аргирова. Заедно с нея беше и пенсионерката от химическия завод в Дупница – Маргарита Петкова.

205-07-01  013 copy

”Всяка година идвам на този светъл християнски празник. На този ден си пожелавам здраве и късмет”, каза Петкова. Учителките от ОУ „Неофит Рилски” Цветанка Костадинова, която от 15 септември ще води занималня в първи клас, и преподавателката по английски език Даниела Димитрова си пожелаха успех през новата учебна година, която вече чука на вратата.

205-07-01  015 copy

Да се помоли за късмет, беше дошла и ученичката в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” Спасимира Иванова. „На този ден си пожелавам здраве и късмет”, сподели Иванова. В двора на църковния храм Стоян Кадийски заедно с Генка Кьосева, 14-годишния Георги Тодоров и още няколко трудолюбиви дами приготвяха 6 казана вкусен курбан. „Три казана са с овче месо, два с пилешко и един постен – със зелен фасул. На Рождество Богородично само да се кусне малко от курбана, е спасение за човека.

205-07-01  016 copy

Който празнува рождението на света Богородица, тя му дава благодат и му помага”, сподели Стоян Кадийски. Вкусният курбан беше осветен от йеремонах Максим. „На този ден Светата православна църква чества празника Рождество на пресвета Богородица. Бог да помага на всички по молитвите на света Богородица. Живи, здрави, благословени, изпълнени с радост към всички”, пожела йеремонах Максим и се снима с двете си баби Лозена Борисова и Радка Николова.

Снимките:

1 Славчо Павлов с дъщерите си Стела и Ема

2 Йеремонах Максим освещава курбана

3 Йеремонах Максим с двете си баби Радка Николова и Лозена Борисова

4 Учителките Цветанка Костадинова и Даниела Димитрова

 

Spread the love