13 автомобила от София идват да чистят зарития в боклук Перник, кметицата Янакиева: Кризата е умишлено режисирана, дано не сме я докарали дотам – мафията да стои зад всичко

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Договорът на почистващата фирма „Лиел Констракшън” с шеф Феодор Феодоров изтича на 30 ноември

206-04-01 Фьодор Фьодоров 023 copy

 

Акция за почистване на битовите отпадъци започва от днес в Перник, съобщиха от общината. Тя ще бъде осъществена с помощта на сметопочистваща фирма, ангажирана в Столична община, която ще пристигне с 13 специализирани автомобила. Мобилизирани със своя техника са и пернишки фирми. Поискана е помощ от Брезник и Радомир.

В повечето населени места в общината контейнерите преливат. Заради продължителен финансов спор от месеци сметопочистващата фирма „Лиел Констракшън“ не изпълнява задълженията си. От гражданско сдружение „Активни за Перник“с председател Вихрен Матев поискаха свикване на извънредна сесия по проблема и обявяване на извънредно положение. От Общинския съвет уверяват, че акцията по почистване на града няма да утежни общинския бюджет. Извънредно заседание на местния минипарламент обаче няма да има, уточни председателят на ОбС Милан Миланов.

81-12-81 Rosica-Yanakieva

Кметицата Росица Янакиева допълни, че мобилизираните фирми за няколко дни ще изчистят боклука в цялата община. „Ще направим всичко възможно проблемът с битовите отпадъци да бъде решен. Няма да допуснем някой да причинява неудобства на гражданите, за да реализира свои или чужди политически амбиции. За решаване на проблема с боклука се изготвя заповед, в която са ангажирани конкретни фирми с конкретна техника, в това число и специализирана техника – 20-тонни вариопреси, които ще карат боклуците в депото за твърди битови отпадъци в кв. „Тева”. С тази организация на работа община Перник гарантира на перничани, че до изтичане на договора на почистващата фирма „Лиел Констракшън”, който е до 30 ноември тази година, ще получават качествена услуга”, заяви Янакиева вчера.

„Принципно предполагам, че хората са забелязали, когато наближи времето за избори в Перник, основният проблем, който се създава, е свързан със сметосъбирането и сметоизвозването. Нещо аналогично беше през пролетта – сега отново сме в тази кризисна ситуация. Но на шега, пък и не съвсем на шега бих си позволила да кажа, че в Италия подобни кризисни ситуации се командват и ръководят от италианската мафия. Дано в Перник не сме я докарали дотам, но че е режисирана ситуацията за кризата с боклука, е ясно на всички”, коментира Янакиева.

Зад кризата с боклука стои шефът на фирма „Лиел Констракшън” Феодор Феодоров , ортак на Братя Галеви. Още в началото с кризата в боклука перничани говореха: „Този човек няма чувство за мярка. Не стига, че е получавал в продължение на 4 години по 3,5 млн., но има претенции за още 2,5 млн. Той е внесъл искане за анекс към договора с общината. Този човек с какви очи може да гледа нас, съгражданите си?”.

Снимките:

1 Феодор Феодоров

2 Росица Янакиева

 

 

 

Spread the love