Пред стотици в благоевградската зала „Яворов”:  Мите Градевеца пя просълзен с тригодишната си внучка на своя 50-годишен юбилей

Filed under: Оживление |

Големият македонски изпълнител Наум Петрески изправи публиката на крака в дует с юбиляря

210-24-01 P1210106 210-24-01 P1210112

С грандиозен концерт-спектакъл популярният ресторантьор и изпълнител на македонски песни от Благоевград Димитър Димитров-Градевеца отбеляза половинвековния си юбилей и представи новия си музикален албум „Ако сгрешам, нека изгорам“. Стотици граждани и гости се стекоха в зала „Яворов” да почетат любимеца си. Просълзен, той каза, че по-голяма радост за един изпълнител от тази да вижда как публиката пее заедно с него песните му и го аплодира на крака няма. „Трогнат съм от вниманието на всички, за мен е огромна чест тази вечер да пея тук пред вас”, разчувстван сподели Митко Градевеца. „Днес нямаше да бъда това, което съм, без подкрепата на съпругата си Снежана и семейството ми”, допълни той. Сълзи на умиление бликнаха от очите му при появата на сцената на тригодишната му внучка Ася, която изненада своя дядо с огромна торта. Грабвайки микрофона, малката госпожица тържествено обяви „Деде, много те обичам и мнаго ще те слушкам”. Очарован, Митко Градевеца я грабна на ръце и пя заедно с нея.

210-24-01 P1210121

Да уважат изпълнителя, дойдоха негови колеги и приятели от Македония и Гърция. Сред тях беше Наум Петрески. С песните си, част от които изпя с домакина, той буквално взриви публиката и я изправи на крака. Дъщеря му Анастасия също пздрави с песни Градевеца и с таланта и красотата си остави присъстващите без думи. „Участие в концерта взеха още Ансамбъл „Веселие“ от Симитли; Македонският духов оркестър „Уска-Кан-Кантурови”; оркестър „Щуро маке“ и др. Да поздрави колегата си, дойде и Николина Чакърдъкова, която в негова чест изпя част от най-хитовите си песни. Македонската изпълнителка Зоица Лазова разкри, че в Македония песните на Митко Градевеца са сред най-слушаните и предпочитани. Концертът в чест на юбиляря завърши със стилен коктейл и тежки наздравици в механа „Кристо”, наета от певеца.

Снимките

1 Митко Градевеца на сцената

2 В дуетно изпълнение с Наум Петревски

3  Митко Градевеца с тригодишната си внучка Ася

Spread the love