Спортист №1 на Кюстендил Владислав Методиев с нова контузия на носа, лекарска забрана го спря на репешажите, Иво Ангелов отпадна на осминафиналите

Filed under: Спорт |

210-23-02-1_Metodiev_Angelov_borba

Българските борци записаха едно от най-слабите си представяния в историята на световни първенства, като в Ташкент единствено Тайбе Юсеин успя да спечели бронз в категория до 60 килограма при жените.

Вчера в последния ден на световното най-близо до отличие беше Спортист №1 на Кюстендил Владислав Методиев, който стигна до репешажите в кат. до 98 кг. Той започна с две победи – срещу украинеца Тимченко с 3:2, а после тушира и венецуелеца Карабало. На четвъртфиналите обаче европейският вицешампион за 2013-а бе спрян от германеца Хаслар – туш, който обаче стигна финал и даде втори шанс на 34-годишния Методиев. По време на схватката обаче българинът получи травма на носа. Миналата година по време на турнира „Никола Петров“ той получи счупване на същото място. Травмата се оказа сериозна и в репешажите Методиев получи лекарска забрана да не излиза срещу румънеца Алексус.

Световният и европейски шампион за 2013 година Иво Ангелов отпадна на осминафиналите в категория до 59 килограма. Перничанинът стартира с технически туш срещу испанеца Алберт Багумян – 9:0, а в следващия кръг приключи наравно – 1:1 с норвежеца Берг. Скандинавецът на успя да стигне финала и българското участие приключи.

Националният отбор по класическа борба се прибира днес, 15 септември, с полет в 20,40 часа от Истанбул.

Снимката: Владислав Методиев и Иво Ангелов

 

Spread the love