Среднощно действие по тревога в благоевградския квартал „Струмско”:  Психичноболен мобилизира екипи на полиция, медици и Гражданска защита със сигнал за мъртъв приятел и забравен включен котлон

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

236-02-01 0254 d-r Rabadjiiski copy

Психичноболен мъж от квартал „Струмско” в Благоевград вдигна под тревога екипите на полицията, Гражданска защита и Спешенцентър завечера. 50-годишният Радослав се обадил на полицията в Благоевград, за да ги информира, че приятелят му, с когото имали среща за по бира, е мъртъв. Пред органите на реда той съобщил и диагнозата на починалия – инфаркт или инсулт. Тъй като обаждането и гласът му звучели абсолютно правдоподобно, екипите тръгнали светкавично към мястото, което Радослав посочил, а именно ул. „Струма” 19, намираща се в кв. „Старо Струмско”. Загриженият Радослав дотолкова бил погълнат от мисълта за нещастието, сполетяло приятеля му, че дори казал на полицаите да побързат, тъй като той най-вероятно е оставил включен и котлона в жилището си, на който трябвало да изпържи картофки за бирата.

Като в истински екшън, на мястото на „инцидента” пристига полиция, Гражданска защита и линейка, а хората от съседните къщи любопитно започват да питат екипите какво се е случило. След кратко суетене входната врата е разбита, но при проникването в апартамента се оказва, че освен тиган с пържени картофи липсва и самият домакин. След като видял, че апартаментът е празен, Радослав започнал да се държи агресивно с полицаите и медиците, заплашвал, че ако не намерят къде е приятелят му, ще ги сложи всички в ред, защото бил полицай, разказаха запознати. Чак тогава на медиците им „светнало”, че си имат работа с психичноболен човек. Според тях въпросният приятел отдавна бил наясно със състояните на Радослав и му бягал по „тъчлинията“. За жалост познанството с него му струвало една разбита входна врата.

Радослав бил задържан от органите на реда за 2-3 часа и след като написал съответното обяснение, бил освободен. Няколко часа по-късно обаче отново се обърнал към медиците, този път с обяснението, че бил вдигнал кръвното. Медиците в СПО се видели в чудо, тъй като той и пред тях продължавал да твърди, че приятелят му е мъртъв.

„За неговото кръвно не знаем, но нашето вдигна със сигурност”, коментира лаконично шефът на СПО в Благоевград д-р Владимир Рабаджийски.

Снимката: Д-р Владимир Рабаджийски

Spread the love