Бойко: Правя жест към реформаторите – Гаврийски да стане шеф на БНБ, нищо че съм го бил на изборите

Filed under: България |

Не обичам да ми извиват ръцете, никога не съм се огъвал, заяви лидерът на ГЕРБ

216-18-03-Бойко-борисов

Ще трябва да се положат огромни усилия за възстановяването на доверието в банковите институции в страната, заяви в Нова Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз съм убеден, че едно стабилно правителство и банките, които заявиха готовност да се включат в гаранционния си фонд, ще успеем да възстановим доверието в банковата система, а това минава първо през смяна на управителя на БНБ”, заяви Борисов.

Според него трябва да се намери консенсусна личност, човек с опит. „Ето тук правя и жест към реформаторите. Гаврийски може да се справи прекрасно, нищо че ми беше конкурент за София и съм го побеждавал на изборите. Той може да се справи, ако има подкрепата на парламента. Подобен човек с репутация ни трябва. Сигурно има и други поне трима човека, които могат да се справят с тази работа, но той е един от хората. Като мой противник на изборите винаги съм го ценял, като личност, заради знанията, уменията и качествата, които притежава. Аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да ми поставят условия предварително, това не е честно и никога не съм се огъвал”, заяви Бойко Борисов.

Бойко Борисов честити национален празник и пусна свое обръщения на страницата си във фейсбук. „Честит Ден на Независимостта на България! На този празник трябва да си припомним, че когато българският народ е обединен и следва една обща цел, въпреки различията, само тогава България може да отстоява националните си интереси и да защитава отговорните за държавата решения.
Денят на Независимостта на България е пример за политическа и национална сплотеност, която принуждава останалите сили да се съобразяват с волята на народа. България днес се нуждае от спокойствие, толерантност и единство, за да може да се гарантира стабилност и да се защитават националните интереси”, пише Борисов.

Spread the love