Лили Иванова пя в полупразна зала в Сандански, тайфа след концерта: Санданчани нямат пари за билети от порядъка на 30 до 50 лв. 

Filed under: Дупница,Кюстендил,Петрич,Самоков,Сандански |

Георги Баханов сред най-горещите й фенове

Щурци конкурираха Лили Иванова, огромен бръмбар се бори за микрофона й

 Вдъхновени от хитовете, гостите на концерта окупираха с коли Рупите и се цопнаха в горещите лечебни гьолчета

216-01-DSC00452 copy

Лили Иванова геройски се бори с грамаден бръмбар за микрофона на сцената на Летния театър в Сандански. Примата на българската естрада изнесе фантастичен концерт и както самата тя отбеляза, по пейките имаше много свободни места.

216-01-DSC00450 copy

„Голямото изкуство се прави с много пари, а аз за първи път виждам толкова много празни места. Това ми се случва за първи път. Явно вашият град не харесва нашата музика”, каза Лили Иванова.

216-01-DSC00513 copy 216-01-DSC00515 copy

Докато изпълняваше страхотните си парчета, нейните беквокали бяха стотици щурци, които й пригласяха от околните дървета. На четвъртия си хит Лили отбеляза, че стотици санданчани са обсадили стените на Летния театър и слушат концерта отвън. Скамейките бяха пълни със семейства и цели компании, дошли от Дупница. Сред тях беше семейство Христо и Ели Йорданови.

216-01-DSC00479 copy

С тях беше синът им журналист от вестник „Капитал” – Стефан и очарователната му приятелка Светлана. Обичаните учителки от Сандански Маргарита Павлова и Йорданка Темелкова пяха заедно с Лили, знаеха почти всичките й песни.

216-01-DSC00427 copy

Сред най-големите фенове на Лили Иванова се оказа бившият зам. областен на Благоевградска област Георги Баханов. Той беше дошъл със съпругата си Славка, порасналия си син Слави и дъщеря си Валентина.

216-01-DSC00435 copy 216-01-DSC00431 copy

При изпълнението на песента „Искам те”, която Лили изпя с нов аранжимент, на сцената в тъмното се появи огромен черен нощен бръмбар. Насекомото беше решило да дели с нея микрофона за великата й песен, но Лили не го отстъпи. Накрая на песента въздъхна и обяви: „Видяхте ли го, видяхте ли колко голям беше. Досега не бях виждала толкова голям бръмбар”.Пет пъти санданчани изкарваха примата на бис. Два часа продължи концертът, който Лили направи с, както ги нарича, Ачо, Оги, Орли, Еко и Росен.

216-01-DSC00441 copy 216-01-DSC00440 copy

Почитатели на Лили Иванова, които се оказаха музиканти земеделци от Тополница, сред които Георги Иванов, Илия Узунов, Тома Толев, дойдоха с огромна кошница с цветя за примата, но гардове ги спряха, без да обяснят причините, най-вероятно от съображения за сигурност.

Огромна кошница цветя Лили Иванова прие от кмета на Сандански Андон Тотев. Пред зрителите си тя обясни със съжаление, че градоначалникът не е сред гостите: „Лично ми се обади и ми съобщи, че не може да присъства, тъй като има семейни проблеми”.

Тумба санданчани след концерта си направиха вечеря в мини ресторантчето на Йордан Гърчев. Младите хора, сред които Мирослав Соколов и Емил Стоянов и останалите, бяха категорични, че Лили е истинска магия, а концертът й е неповторимо преживяване.

216-01-DSC00444 copy 216-01-DSC00445 copy

„Лошото обаче е, че санданчани не са толкова богати и не могат с месечните си заплати, средната от които е 450-500 лв., да си позволят билет от порядъка между 30 и 50 лв., каквато беше цената на концерта”, категоричен беше Мирослав Соколов.

„Аз дадох 100 лв. за билети, купиха 2-3, но така и не можах да стигна и да отида, защото имах работа в ресторанта”, каза тъжно Йордан Гърчев.

Част от гостите на концерти от други градове пренощуваха в Санадански, а на другия ден използваха почивните дни, за да минат през релакса на минералните води край Рупите. Докато се излежаваха в топлите целебни гьолчета с лековита вода, те се шегуваха. Млада кюстендилка се провикна към свой познат: „Пешо, внимавай да не ти падне в извора едното яйце, обичам ти ги рохки.”

216-01-DSC00463 copy

А той й отговори: „Кой ти гледа тези работи, всеки тук си гледа кефа.”

Друга нейна приятелка смъмри любимия: „Едното ти яйце е навънка, прибери си го.”

Някои от тях се мазаха с прясна хума и водорасли, които имат невероятно благотворно въздействие върху организма.

216-01-DSC00442 copy

Непосредствено до комплекса на Ванга извира гореща минерална вода с температура 78 градуса с дебит 35 л в секунда. Част от водата е каптирана и по тръбопровод е отведена в Петрич. Друга си тече по полето. Местните хора, а и чужденци, които идват да се къпят и ликуват тук, ползват плитките или по-дълбоки вирчета, образувани при разливането по ливадата от къпалните. И понеже водата е доста гореща, те са изкопали ями, запушили са частично каналите към тях, така че водата се процежда по малко, като ги поддържа винаги с топла вода, но не и вряла. Хиляди семейства от всички краища на България и най-вече от концерта на Лили пристигнаха с коли и се накиснаха в топлите и целебни гьолчета. Целият комплекс е поддържан в изрядно състояние.

Снимките:

1 Лили Иванова в битка с бръмбара на сцената

2 Семейство Баханови

3 и 4 Националната шампионка по биатлон от Самоков Богомила Михайлова се влюби в калните бани на Рупите

5  Йордан Гърчев с приятелите си, сред които Емил Стоянов и Мирослав Соколов и Мариян Чочов

6   Музикантите от Тополница Георги Иванов, Тома Толев и Илия Узунов

7 Стотици си купиха дискове на концерта по 10 лв.

8  Богомила Михайлова, Петранка Емилова и Тодорка Попова от Дупница

9 Семейство Иванови

10 Учителките от Сандански Маргарита Павлова и Йорданка Темелкова

11 Елена Георгиева, Антонка Китанова, Ана Андреева, Марияна Сарафова, Мария Балджива от Сандански

12 Живка Панева с дъщеря си Румяна Аргирова и сина й Мариян от Сандански

13 Публиката се наслади на песните на своята любимка.

14 Дупнишкото семейство Христо и Ели Йорданови със сина им Стефан и приятелката му Светлана

Spread the love