Велосипедист блъсна 74-годишна баба от Разлог на връщане от магазина, прати я в „Пирогов”

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Столичанин оцеля по чудо на излизане от Благоевград, при блокирал волан корсата му спря в стълб край бензиностанция „Лукойл”

144-06-01  Д-р Владимир Рабаджийски 1

74-годишна разложанка пострада сериозно, след като велосипедист се стовари върху нея. Инцидентът станал, докато възрастната жена се прибирала към дома си от магазина. Тя била връхлетяна от 15-годишен тийнейджър с колело, който я блъснал на земята. Случайни минувачи чули виковете й и се обадили на тел. 112, откъдето за минути пристигнал екип на СПО в Разлог, който на място оказал първа помощ на пострадалата. Тя е транспортирана до Благоевград, където след обстоен преглед по спешност е закарана в „Пирогов” с черепна травма и кръвоизлив. „Стабилизирахме възрастната дама, но травмата на главата й бе доста сериозна и това наложи преместването й в „Пирогов”, коментира шефът на СПО в Благоевград д-р Владимир Рабаджийски. „Искахме да бъдем сигурни и да не поемаме излишен риск, тъй като жената все пак е на години, а и кръвоизливът й бе доста сериозен”, уточни още той.

Случаят с пострадалата възрастна дама от Разлог е поредният през последните 48 часа. Ден преди него 20-годишната велосипедистка Натали от Благоевград бе блъсната от джип на бул. „Св. Димитър Солунски“, за щастие тя не пострада сериозно, но е настанена в хирургия за наблюдение.

Повреда в кормилната уредба на автомобил „Опел Корса“ пък едва не се оказа фатална за шофьор, който по чудо се размина без травми. Както си шофирал, водачът на колата, 40-годишният Мартин Василев от София, за секунда я изпуснал от контрол и тя се забила в крайпътен стълб. Инцидентът стана вчера около 12 часа на изхода на Благоевград при бензиностанция „Лукойл”. Няма пострадали хора, но по автомобила са нанесени значителни материални щети. Пред органите на реда Мартин разказал, че не разбрал точно какво се е случило. „Прибирах се към София, когато изведнъж на пътя усетих как губя управление над автообила си и за секунди спрях в стълба. Благодарение на него съм жив”, казал той.

Полицията разследва причините за инцидента.

Снимката: Д-р Владимир Рабаджийски

 

Spread the love