С кастинг Благоевградският младежки театър търси нови актьори, Бранимир Митов: Необходимо е да имат талант, на всичко останало ние ще ги научим

Filed under: Благоевград |

Благоевградският младежки театър организира кастинг за талантливи деца, които да подсилят актьорската школа. Подборът за актьорската школа ще се проведе днес в залата на Военен клуб-Благоевград. „Добре дошли са деца и младежи от 7- до 17-годишни. Добре дошли са деца и младежи, които харесват театъра, живата игра и искат да станат актьори. Необходимо е да имат талант, на всичко останало ние ще ги научим”, казва Бранимир Митов, който е и ръководител на актьорската школа.

„Подборът на нови талантливи, артистични деца и младежи за школата е необходим за попълване на актьорския състав на БМТ, тъй като тийнейджърите, с които започнахме работа преди пет години, вече завършиха училище и са студенти, някои от тях продължават обучението си в театъра. А малките вече пораснаха”, казва Митов.

Благоевградският младежки театър сформира актьорска школа и в град Симитли. Кастингът за талантливи деца от град Симитли и общината ще бъде в събота в залата на Читалище „Св. Климент Охридски” в града.

В школата на Благоевградския младежки театър децата играят, усвояват езика на тялото и силата на „играта” с тембъра и гласа, получават висока култура като публика дори, докосват се до магията на живата игра. Най-добрите играят на голямата театрална сцена. Възпитаниците на актьорската школа са в главните роли на по-голямата част от постановките на театъра.

Снимката:  Бранимир Митов (вдясно) е  ръководител на актьорската школа.

Spread the love