Емблематична драма за Дупница ескалира: Братът на убития Николай Радев-Отвертката: Приближен на Карастоянови разнасял куфар с 95 000 лв., откъде с лекарски заплати имат толкова много имоти

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Може ли задявка между момче и момиче да коства човешки живот, пита се Иван Радев

Адвокат Марковски: Експертизите са готови, няма намушкване, има злощастен случай!

221-01-ivan radev i milena radeva147-01-1 123

„На 20 март приближен човек на докторската фамилия Карастоянови в Дупница с бяла коса, набит, нисък се движел с един куфар, пълен с 95 000 лв. Същият този човек, няма да му кажа името, защото не разполагам с достатъчно доказателства, годни за пред съда, но е станал причина случаят с убийството на брат ми да бъде изпратен в небитието. Любопитна подробност е фактът, че Карастоянови продават автокъщи и земи за автокъщи и в момента.

221-01-utreevi-199404

Всичко това го говорят мои съграждани, дано не е вярно, но не е нормално да няма разследване по случая, да няма експертиза за трупа на брат ми. Всичко това ще ни принуди да сигнализираме съда в Хага и Страсбург за потъпкани права. Крайно време е магистратите да кажат – случило се е това и това, а не да държат в неведение и напрежение всички нас”, това обяви братът на убития Николай Радев – Иван.

Digimax A50 / KENOX Q2

Шест месеца след смъртта на Николай няма внесен обвинителен акт, чакаме. Разследването е следствена тайна и никой не казва нищо. От прокуратурата още не са насрочили ден, в който да ни покажат материалите. Всичко това законът го позволява и Карастоянови се възползват максимално.

Digimax A50 / KENOX Q2

Истината е, че меле при убийството на брат ми не е имало, става въпрос за брутално нападение. За да има меле, трябва да участват две страни и двете страни да са активни”, уточни Иван Радев и намекна за пореден път, че процесът се манипулира още преди да влезе в съда.

Digimax A50 / KENOX Q2

„В случая моят мъж е бил нападнат, той дори не е могъл да се защити. Убийците на моя мъж ми се изпречват на пътя навсякъде в града. На обществени места, просто изникват, гледат ме ужасно свирепо. Не е нормално да го правят. Веднага след като ги пуснаха с възможно най-леката мярка за неотклонение, с парична гаранция срещу символичните 3000 лв. и подписка, Владимир Карастоянов на главната улица нави волана на джипката си към моята кола и ме засече и това не е неволно. Те са постоянна заплаха за мен. Аз не съм истерична, аз съм доста спокоен човек. Силна съм и не съм се объркала. Имам и още един случай. Аз съм в офиса на застрахователна компания и господин Владимир Карастоянов най-демонстративно влезе и застана срещу мен, за да се смразява с поглед.

Не мисля, че е нормално този, който уби съпруга ми, да ми се появява на всяка крачка. Той е един от участниците в убийството”, това обяви вдовицата Милена Радева.

„Това са много хитри и обиграни хора, които в момента се правят на жертвени агнета”, добави девер й Иван Радев. – Имотите, които Карастоянови притежават, са толкова много, че не биха могли да ги придобият с лекарските си заплати.

Карастоянови непрекъснато са заедно със свои политически покровители. Ще кажа по-късно имената им и кои са те. Знам къде се срещат, имам и свидетели.

Може ли задявка между момче и момиче да коства човешки живот, защото обществена тайна е, че между внучката на Карастоянов и брат ми е имало такава, пита Иван Радев.

Странното в случая е, че разследващите органи мълчат, но двете страни говорят и се стремят да спечелят на своя страна обществото.

Ние смятаме, че изобщо не сме виновни за смъртта на Николай Радев и това е злощастен инцидент. Това заяви д-р Владимир Карастоянов, баща на обвинения в убийството на Николай Радев – Отвертката д-р Николай Карастоянов от Дупница. Потресен съм от случилото се с Отвертката, ние сме хуманитарни хора, каза д-р Карастоянов.

„Свидетели на инцидента освен внучката на д-р Карастоянов няма и записите от камерите не показват Радев да е бил намушкван, това не го показват и съдебните експертизи“, заяви адвокатът на семейството Марковски. „Владимира беше малтретирана по всякакъв начин от Радев, обикновено той разпорежда на някой да я извика на неговата маса, той на Владимира й е чупил очила, мобилен телефон, заплашвал я е, че ще я отвлече и направи проститутка”, твърдят докторът и адвокатът.

Аз и малкият ми син Иван, чичото на Владимира, вечеряхме на вилата. През това време Владимира е била притисната от Отвертката с думите: „Мършо, кога си дойде, тъкмо искам да се разберем с тебе“. Тя се изскубва и звъни на баща си Николай, който има тежка херния. Той пристига там сам, да не убеждават, че отиваме група с цел да убиваме. Скандалът е голям, те са приклещени, Николай звъни по телефона на брат си и ние тръгнахме. Нищо не съм взел, нямах чорапи дори, с голи ръце. Чуваме крясъците на Николай Радев: „Ще ви утрепя, кого си извикал, ти загиваш с един удар“. Чуваме плача на Владимира. Влизаме и чуваме: „А, и вие ли идвате, тъкмо и с вас ще се оправим“, разказа още доктор Карастоянов. Той допълни, че професионалният бияч Отвертката с един удар е можел да повали сина му. На въпрос защо не са извикали полиция, адвокат Марковски заяви, че хората първо гледат да си спасят детето. Подал съм жалба до полицията, до Окръжната прокуратура, до Главна прокуратура и до министъра на вътрешните работи, до кого още да подам, възмути се дядото на Владимира.

Нека стане ясно на всички, че имаме право да спасяваме близките си, без да викаме полиция, законът го позволява, християнството го налага, допълни адвокат Марковски, който бе в студиото заедно с д-р Владимир Карастоянов, баща на обвинения в убийството на Николай Радев – Отвертката д-р Николай Карастоянов от Дупница. Карастоянов бе видимо подготвен за гостуването си и непрекъснато прекъсваше адвокат и водещи.

Карастоянов-старши бе категоричен, че никой от семейството му не е носел метален прът или друго оръжие, когато са дошли в кафенето да спасяват Владимира.

Вдовицата на Николай Радев – Милена и брат му Иван заявиха, че искат да видят и тримата Карастоянови в затвора, като между другото постоянно демонстрирали положение, сила, власт и пари. Милена и Иван казаха, че изминалите месеци след смъртта на Николай са най-трудните и тежки за тях. Те твърдят, че близкият им не е бил агресивен. Според брат му не е имало случай Николай да напада без причина, да се бие. Двамата прехвърлят вината за трагичния инцидент изцяло върху Владимира Карастоянова. „Това момиче си беше обсебено. Където се появяваше той, там се появяваше и тя“, каза Иван. По думите му Отвертката е ходил в прокуратурата да си показва телефона, за да стане ясно кой кого търси.

Снимките:

1 Иван и Милена Радеви

2 Николай Радев-Отвертката

3 Иван и Владимир Карастоянови

4 Адв. Марин Марковски

5 Владимир, Николай и Владимира Карастоянови

 

 

Spread the love

2 коментара за: Емблематична драма за Дупница ескалира: Братът на убития Николай Радев-Отвертката: Приближен на Карастоянови разнасял куфар с 95 000 лв., откъде с лекарски заплати имат толкова много имоти

  1. Ало,опечалените,хайде стига занимавате обществото като изтъркани грамофонни плочи,с едни и същи драсканици! Знаем че за мъртвите се говори или добро или нищо,ама какво добро да кажем за Мутренски слуга,който освен в побой,рекет и изнасилвания,с други ,,добрини“странно никой от съгражданите не излезе в публичното пространство,за да ни разкаже.С типичната за българина завист,изчислявате доходите и имотите на ближния.Може ли да сравнявате доходите на двама доказани доктори и семейството им,които не са спирали да работят и за ден,с доходите на някой,който няма и основно образование,а само джипа му струва над 100000?И защо се изживявате като съдебна институция и сипете обвинения,които не можете да докажете!Разбираема е скръбта ви,но никой не е застрахован от нещастен инцидент!Оставете институциите да си свършат работата,ако имате толкова доказателства,колкото твърдите,направете го в съда!А с останалите ви абсурдни твърдения за подкупи на апелативен съд,с писанията за невинната жертва,който видите ли и на ,,мравката път правил“айде спрете да разсмивате публиката!

    Карастоянов
    2014/септември/29 at 12:14 PM

  2. не те ли е срам да триеш коментарите, които не ти изнасят, но които са самата истина. Аз пак ще го напиша и пак ще попитам: Как точно ги преброихте бе, малоумници тотални. Тези двамата Радевите, че са изключително тъпи цяла България разбра, ама толкова ли си нямат свестен адвокат, който да ги посъветва да не блещят глупости на ляво и на дясно. Те в прав текст обвиняват съдебната система в корупция. Ами ако това не е вярно бе, малоумници. Поне за миг замислихте ли се какви ги говорите? Ама от къде толкова акъл. Вас трябва да ви изпратят в Хага и Страсбург, ама като обвиняеми и то не Карастоянови, а съдиите от Апелативния съд. Такъв автогол А Отвертката от къде имаше толкова пари, след като нямаше един ден трудов стаж? – питаме ние обикнавените граждани. От къде имаше джип за 100 000 лв. Ама се знае, че мнимата му жена работи в Лондон при съпругата на Галев, като прислужница и и беше наредено да сключи фиктивно този брак, за да може онзи да си оправдава незаконните пари. Знам, че пак ще ми изтриете коментара, но това само показва колко сте жалки.

    Караст
    2014/септември/29 at 10:36 AM