По идея на първите двама в листата на ББЦ Светлин Танчев и Мария Календерска: Общинското ръководство на ББЦ в Благоевград дари с ценни книги Регионалната библиотека „Димитър Талев“

Filed under: Благоевград |

224-07-022222  67_n 224-07-022222  103_n

Над 20 книги „История славянобългарска” дари ПП „България без цензура” в Благоевград на Регионалната библиотека „Димитър Талев“. Това е поредната инициатива на партията по идея на първите двама в листата на ББЦ в Пиринско за предстоящите избори Светлин Танчев и Мария Календерска. Освен юбилейното издание на „История славянобългарска“ ББЦ дари и 9 книги от различни жанрове. Дарението включва и романа „Под игото“ на Иван Вазов, тъй като тази година се навършват 120 г. от издаването му. На събитието присъстваха студенти и учители от различни училища и всеки от тях получи книгата на Паисий.

„За всички нас от ПП ББЦ книгата е важен фактор от ежедневието на българина. Написването на „История славянобългарска“ дава основа на Българското възраждане. За нас запазването на българщината е основен приоритет”, каза зам.-председателят на ББЦ – Благоевград Асен Вакареев. „Много е важно българската книга да бъде със запазено място в житието на всяко българско семейство. От съществено значение е всяко българче да има изградено самочуствие и българско самосъзнание. Именно в тази посока са и нашите идеи, намерения и отговорности. Затова призоваваме всеки български гражданин да се ангажира със запазване на българщината и патриотичните чувства, тъй като в положение на икономическа и социална криза патриотичното настроение може да запази и възроди българския народ и българската държава. Стараем се да обръщаме внимание на децата и подрастващите, като ги насочваме към българската книга и литература”, каза Асен Вакареев.

Снимките: Десетки ученици, студенти и учители се срещнаха с представители на ББЦ в Благоевград

Spread the love