Вельо Илиев преряза лентата на новия дом за възрастни „Надежда” в Петрич

Filed under: Петрич |

225-05-02  Председателят на Ротари клуб Георги Хаджимаргаритов. copy

Кметът на Петрич инж. Вельо Илиев преряза трикольорната лента при откриването на новия дом за възрастни „Надежда” в Петрич. Стойността на обекта възлиза на 59 000 лв. и е част от успешно реализиран  проект. Отделно около 15 000 лв. са дарени за оборудване от петричкия Ротари клуб с председател Георги Хаджимаргаритов.

225-05-02  Най-доболни останаха децата на дома -двете сладурани до директорката . copy

”Когато вчера директорката на дома Ани каза, че трябва домът да има име, решихме да си е пак „Слънце”, но за да се прави разлика, те дадоха идеята да е „Надежда”. „Надежда”, защото хората, които ще посещават този дневен център, трябва да намират уют и семейната обстановка. „Надежда” и защото хората с такива увреждания трябва да стават все по-малко в такива домове. И надежда за нас – обществото, да полагаме грижи тези хора да се чувстват равнопоставени”, каза инж. Вельо Илиев в приветствието си и допълни, че с директорката на социалната служба Гинка Александрова сега ще правят подбора на хората. Кметът сподели, че до края на годината тази дейност ще е общинска и изрази надежда след Нова година тя да стане държавна дейност.

225-05-02  Домът бе открит с тържествен водосвет от отец Ангел Кочев в присъствието на Вельо Илиев и екипа му. copy

Приветствие поднесе и ротарианец № 1 Георги Хаджимаргаритов. Архиерейският наместник на Петрич отец Ангел Кочев тържествено освети новия дом. Той пожела на ползвателите му със здраве да ползват придобивката и поръси всички със светена вода.

Снимки

1 Председателят на Ротари клуб Георги Хаджимаргаритов

2 Най-доволни останаха възпитаниците на дома

3 Домът бе открит с водосвет от отец Ангел Кочев в присъствието на кмета Вельо Илиев и екипа му

Spread the love